Virové hlášení na souboru A2008
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=4586
Datum vytištění: 20.dub.2026 v 23:31
Téma: Virové hlášení na souboru A2008
Odeslal: Seiner
Předmět: Virové hlášení na souboru A2008
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 07:33
|
Dnes ráno mi začalo AVG hlásit, že je zavirován soubor Acad162_icon.exe ve složce C:\Windows\installer\<nejake_dlouhe_cislo>
Norton Antivirus tentýž soubor nechává chladným. Zašlu vzorek Grisoftu. Jen mne zajímá, jestli to dělá i někomu jinému.
------------- Vítězslav Seiner
Chrudim
|
Odpovědi:
Odeslal: doping
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 07:44
|
Ano, mě ho AVG také zaregistroval
------------- Standa Kadlčík
|
Odeslal: Defter
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 07:46
Jop! Tohle bych směroval na Grisoft, asi je tam taky kapátko zasypu, mám toho docela tučně naplněnou schránku. A není to jen 2008, jedná si o starší verze...
------------- Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS. MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010 MCSA2003:Messaging MCITP:Server Administrator MCSA:Windows Server 2012
|
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 08:06
Dělá to i např. Kaspersky - falešné poplachy.
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
|
Odeslal: Pepa
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 11:57
Mně od dneška také - trojský kůň CLICKER.FZC
------------- Pepa
|
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 12:02
|
Zkusil jsem to poslat Grisoftu. Při prvním pokusu jsem si nevšimnul, že mi AVG nepovolilo ani zazipovat - poslal jsem prázdný zip. To mi z Grisoftu reklamovali obratem. Tak jsem zazipoval přejmenovaný soubor a ještě poslal soubor z virového trezoru. A od té doby se nikdo neozval. Mezitím mi proběhly testy a AVG soubory smazalo.
Předpokládám, že problémy by nastaly při pokusu o přeinstalování (opravu doplnění). Jsem poněkud rozladěn...
Chrudim
|
Odeslal: Pepa
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 12:05
Teď doběhl test u mě, taky jsem o soubor přišel :-(
------------- Pepa
|
Odeslal: m.studenovsky
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 12:37
|
I já se přidávám do klubu. Jde o týž soubor v ACAD 2007. Je to opravdu falešný poplach? Mám možnost soubor obnovit.
|
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 13:17
Podle Grisoftu se jedná o False alarm, který bude odstraněn v další aktualizaci.
Chrudim
|
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 13:35
Hmm, taky jsem jim to poslal a zatím nic... :/ To je za posledních 7 dní minimálně druhý FA, který jsem zaznamenal...
------------- Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS. MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010 MCSA2003:Messaging MCITP:Server Administrator MCSA:Windows Server 2012
|
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 14:59
Mně odpověděli až po urgenci. Asi podle hesla: "S pitomcem se nebavíme."
Chrudim
|
Odeslal: koutnak
Datum odeslání: 21.kvě.2007 v 22:51
Mám ten soubor v PC taky, ale AVAST!
žádný problém nehlási.
------------- Radim Koutňák
|
Odeslal: m.studenovsky
Datum odeslání: 22.kvě.2007 v 09:47
|
Včera jsem obnovil odstraněný soubor ze zálohy a vše je ok. Používám Antivirusshield.
|
Odeslal: jirkacr
Datum odeslání: 23.kvě.2007 v 12:26
Dopadl sem taky tak...
|
Datum odeslání: 23.kvě.2007 v 12:35
Musím uvést na pravou míru - nakonec mi odpověděli 2 lidé i s popisem nápravy a omluvou.
Chrudim
|
Odeslal: Petr Bláha
Datum odeslání: 23.kvě.2007 v 20:38
Seiner napsal(a):
Musím uvést na pravou míru - nakonec mi odpověděli 2 lidé i s popisem nápravy a omluvou. |
... asi čtou zdejší fórum a jako reklama to nevypadalo moc dobře
|
Datum odeslání: 24.kvě.2007 v 07:39
Asi nečtou, a ani reporty, pač na můj email to Grisoft nikdo z tech podpory nereagoval ani písmenkem :( MF
|
|