Vytisknout stránku | Zavřít okno

pomalý tisk ACAD 2007

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=4654
Datum vytištění: 20.dub.2026 v 23:33

Téma: pomalý tisk ACAD 2007
Odeslal: marekkadlec
Předmět: pomalý tisk ACAD 2007
Datum odeslání: 29.kvě.2007 v 12:24
Dobrý den, prosím o radu!
Mam výkres (asi 6,5 MB) v něm asi 14 nastavených rozvržení. Problém nastává při tisku-je neuvěřitelně pomalý-1 rozvržení asi 7 min. Zkusil jsem příkaz CI (čistit) ale bez odezvy. Tisk je pomalý jak do souboru, tak třeba i do pdf. (stejně tak vytváření náhledu a přepínání mezi rozvrženími se náhle zpomalilo). (při jedné z posledních operací jsem vložil do výkresu 2 malé obrázky.)
Děkuji za rady

Odpovědi:
Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 29.kvě.2007 v 14:56
co máte za HW/SW?

-------------
-FerTh-

Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 29.kvě.2007 v 15:20
Velikost souboru pro tisk včetně rychlosti tisku i zobrazení může způsobit i velké množství filtrů hladin.
Měl jsem stejný problém, po vymazání filtrů problémy ustaly.

Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 29.kvě.2007 v 15:48
LampPokud nemáte "nastálo" nastaveny PageSetup-y všech Rozvržení, tak CAD to nastaví "nějak" - např. dle předchozího použitého tisku.
Ying%20YangVyčistit výkres každopádně se doporučuje! (filtry hladin, nepoužité bloky/čáry/písma..., "nulové" entity,...)
LampAnebo výkres vložit do nového (typového) listu a naimportovat rozvržení DesignCentrem...

-------------
-FerTh-

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 29.kvě.2007 v 15:52
Původně odeslal(a) marekkadlec marekkadlec napsal(a):

(při jedné z posledních operací jsem vložil do výkresu 2 malé obrázky.)
Jsou malé svými rozměry nebo objemem? I třeba 100MB TIFF lze vložit jako docela malý obrázek, ale AutoCAD pak musí přežvýkat 100MB navíc...

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Vytisknout stránku | Zavřít okno