Vytisknout stránku | Zavřít okno

Elipsa->Úsečky

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=480
Datum vytištění: 20.dub.2026 v 17:54

Téma: Elipsa->Úsečky
Odeslal: Kubeczka
Předmět: Elipsa->Úsečky
Datum odeslání: 21.úno.2005 v 16:55
Zdravím, dámy a pánové. Nenarazil někdo z Vás na utilitku pro převod elipsy nebo eliptického oblouku na stanovený počet úseček? Kde bych mohl hledat? Zrovna teď nemám čas si udělat na to prográmek a docela mi to spěchá. Děkuji.

Odpovědi:
Odeslal: Pepa
Datum odeslání: 22.úno.2005 v 07:09
na www.xanadu.cz je ke stažení utilitka Arc2Lin.vlx. Kružnice a kruhový oblouk to umí, aleipsu jsem ještě nezkoušel, ale snad to taky umí

Datum odeslání: 22.úno.2005 v 07:18
tak bohužel neumí

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 22.úno.2005 v 07:29
Arc2Lin to asi umět nebude, ale záleží jaké jsou to elipsy - zda skutečné nebo polyčárové (PELLIPSE). Podle toho je jde rozložit buď složitěji (přes SplineConvert) nebo jednodušeji (_EXPLODE) - viz Tipy.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 22.úno.2005 v 07:31

Nenarazil někdo z Vás na utilitku pro převod elipsy nebo eliptického oblouku na stanovený počet úseček?

1. zkuste copyclip a zpet importnout pres wmf

2. zkuste exportovat pres dxb a nacist z5

3. zkuste tisk do hpgl a nacist z5

4. zkuste nejakou utilitku na "roztreseny" vzhled (napkin, squiggle...) a nastavit roztreseni 0

5. zkuste splineconvert (snad od cadstudia)

...kdyz jsme u toho - splineconvert dela furt stejne usecky - lepsi by bylo, kdyby funkce brala v potaz polomer "zuseckovavaneho" oblouku - tj. cim mensi polomer, tim kratsi segment...

-------------
Rostislav Říha

Odeslal: musil
Datum odeslání: 04.srp.2005 v 13:30
 někde jsem viděl proměnou kde se dá nastavit počet segmentu pro vykreslování elipsy.

Datum odeslání: 04.srp.2005 v 14:00
pellipse - vykreslí buď elipsu, nebo křivku

Vytisknout stránku | Zavřít okno