Vytisknout stránku | Zavřít okno

Nelze změnit barvu plochy

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=4920
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 00:33

Téma: Nelze změnit barvu plochy
Odeslal: Tomáš
Předmět: Nelze změnit barvu plochy
Datum odeslání: 26.čvc.2007 v 09:21
Dobrý den, jeden z těch hnědých pruhů udávajících hodnotu oporu nejde přebarvit...pouze ta malá část rozdělené plochy co již je oranžová.
Součást je rotace s následným rozdělením plochy. U ostatních pruhů jdou vlastnosti měnit normálně.
Neví někdo čím to je?
Díky T

-------------
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2
ZPA Industry a.s.

Odpovědi:
Odeslal: radimekk
Datum odeslání: 27.čvc.2007 v 08:56
Dobrý den,
pokud chcete obarvit jen nějakou samostatnou plochu, tak se na ní klikne pravým tlačítkem, zvolí se vlastnosti a tam se vybere požadovaná barva. To ale nejspíš víte, když už máte jenden ten vnitřní pruh obarvený. kdyžtak mi to pošlete na mail a já na to kouknu.

radimekk@seznam.cz

Odeslal: Tomáš
Datum odeslání: 27.čvc.2007 v 09:03
To samo vím
   Ale problém je v dělení té rotované geometrie (asi) a v Inventoru (taky asi)! Protože se rotuje křivka + úsečka + symetrická křivka. Pokud rozdělíte plochu na hranici ploch rotace křivky a úsečky dojde právě k tomu že jedna z obarvených ploch nejde přebarvit. Ale proč 100% po kontrole to je samostatná plocha (jde i označit)!!!! A proč to někdy jde a někdy ne????

Posunul jsem o kousek to dělení plochy a hned to jde.
Posunu to kousek zpátky a už ne

-------------
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2
ZPA Industry a.s.

Odeslal: radimekk
Datum odeslání: 03.srp.2007 v 11:07
Dobrý den,
já tedy nevím, zkoušel jsem si vymodelovat podobnou součást stejným způsobem jako vy, rozdělil jsem její celou plochu na několik menších a žádnej problém s jejich následným obarvením jsem neměl.Ermm 

Vytisknout stránku | Zavřít okno