Vytisknout stránku | Zavřít okno

Upgrade na Architecture 2008

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Architecture, MEP, Fabrication, Plant 3D
Popis fóra: Otázky ke stavařským aplikacím AutoCAD Architecture, AutoCAD MEP, k potrubní aplikaci AutoCAD Plant 3D, k Fabrication a Advance Steel
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=5294
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 00:32

Téma: Upgrade na Architecture 2008
Odeslal: Pauli
Předmět: Upgrade na Architecture 2008
Datum odeslání: 15.říj.2007 v 17:01
Upgradem z ADT 2007 na Architecture 2008 jsem přišel o možnost propojení do VIZ RENDERU. Pominu skutečnost, že se mi ořezání upgradu nezdá moc fér, a zeptám se, jak si poradit s propojením z Architecture 2008 do VIZ RENDERU?

-------------
Pavel

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 15.říj.2007 v 17:50
Rendrovací nástroj je ve verzi 2008 odlišný/nový - místo ořezané verze VIZe (=VIZ Render v ADT2007) je ve verzi 2008 použitá rendrovací technologie Mental ray. Výsledky ale dává podobné - v něčem je trochu lepší, v něčem horší.
Co myslíte propojením do VIZ Renderu? VIZ Render 2008 neexistuje. Jestli myslíte propojení do Autodesk VIZe (plná verze), tak to je možné i z Architectural 2008.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Odeslal: Pauli
Datum odeslání: 16.říj.2007 v 09:53
Rozumím a věřím, že nová rendrovací technologie je dobrá. Mně však jde o to, že jsem se po roce jakžtakž sžil s VIZ RENDEREM, a po upgradu jsem zjistil, že veškeré úsilí bylo takřka k ničemu. Mám např. rozdělanou zakázku v předchozí verzi. Zákazník (a nejen tento) si zvyknul, že mu předložím vizualizaci s osazením objektu do fotografie, provedu animaci oslunění apod., a já mu teď musím říct, že už to neumím, protože nová verze je o to ochuzená. Proto jsem se zeptal, jestli nelze i Architecture 2008 propojit s VIZ RENDERem. Ale např. procedura s fotografií (rozumím tím generování kamery pomocí zadání 5 bodů) možná existuje i v nové verzi. Je-li to tak, prosím o radu. Děkuji

-------------
Pavel

Vytisknout stránku | Zavřít okno