Vytisknout stránku | Zavřít okno

Inventor 2008 -kótování v sestavě

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=5344
Datum vytištění: 26.čvc.2026 v 10:45

Téma: Inventor 2008 -kótování v sestavě
Odeslal: Mrázek
Předmět: Inventor 2008 -kótování v sestavě
Datum odeslání: 25.říj.2007 v 09:24
Při kótování v sestavě se kolegovi stalo, že se mu vytvořila jakoby kóta "v prostoru" (hrana vůči rohu nějakého nálitku). Takže hodnota kóty odpovídá nikoliv promítnutému rozměru, ale skutečné prostorové vzdálenosti a kóta je scuklá (šipky i číslo ... jakoby se použil užší font). Čím se dá toto chování ovlivnit?

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odpovědi:
Odeslal: ssmiga
Datum odeslání: 25.říj.2007 v 09:29
Novinkou verze 2008 je možnost kótování i v axonometrických pohledech, ale v pravoúhlých průmětech by k tomu dojít nemělo. Jediné co mě napadá, že základní pohled není zcela pravoúhlým průmětem, ale je tam určité minimální, jinak nepozorovatelné, natočení....?? Mě osobně se to zatím nepřihodilo.

Odeslal: Lubka
Datum odeslání: 25.říj.2007 v 10:09
Dobrý den, mě se to stává, pokud jako výkresový pohled zvolím aktuální (a sestava je "příznivě" natočená). Nejde pak o pravoúhlý průmět a inv mi tam sází kóty jak jste popsal. V pravoúhlém průmětu se mi to dosud nestalo. 

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 25.říj.2007 v 10:13

Už jsem na to přišel ... cituji z Helpu:

Tip: Použijte místní nabídku výkresového pohledu k nastavení typu kót vytvářených ve výkresovém pohledu. Vyberte Typ obecné kóty > Promítnutá k vytvoření kót promítnutých do roviny listu, nebo vyberte Typ obecné kóty > Skutečná k vytvoření skutečných kót umístěných v rovinách modelu. Implicitně je typ kóty Promítnutá vybrán pro ortografické pohledy a typ Skutečná pro isometrické pohledy.

Díky ssmigovi za "nakopnutí".

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Vytisknout stránku | Zavřít okno