Vytisknout stránku | Zavřít okno

Cad a Vista(bože bože proč)

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=5433
Datum vytištění: 01.srp.2026 v 15:21

Téma: Cad a Vista(bože bože proč)
Odeslal: rafek1
Předmět: Cad a Vista(bože bože proč)
Datum odeslání: 08.lis.2007 v 13:15
Dobrý den,chci se prosím zeptat někoho fundovaného,jedná se mě o to,že mám Autocad 2006 a chci jej nainstalovat do notebooku,kde jsou visty,vše se mě podaří,ale na konci mě napíše,že nemůže pod tímto operačním systemem fungovat,ale důvod již ne,poraďte prosím.Prostě nejde.
Děkuji.

Ještě mám jeden dotaz:
v práci mám stejný program,nějakým záhadným způsobem se mě podařilo změnit nastavení,jedná se mě o to,že pokud chci otevřít nějaký výkres třeba uložený na disku,tak musím najít tento na tom disku,protože přes soubor/otevřít to nejde,otevře se mě pouze v příkazovém řádku dole políčko se zadáním cesty k tomuto výkresu,což je totálně mepohodlné.Poraďte prosím.
Děkuji
Rafaj

-------------
lolek

Odpovědi:
Odeslal: josefk
Datum odeslání: 08.lis.2007 v 13:30

Musíte mít nastavenu hodnotu FILEDIA na 1

Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 08.lis.2007 v 13:31
Vy neotevíráte výkresy dvojklikem na jejich název ve WindowsExploreru (resp. v TotalCommanderu)? Máte příponu dwg asociovanou aplikací AutoCAD?

-------------
-FerTh-

Odeslal: zisoun
Datum odeslání: 08.lis.2007 v 13:38
Původně odeslal(a) rafek1 rafek1 napsal(a):

Dobrý den,chci se prosím zeptat někoho fundovaného,jedná se mě o to,že mám Autocad 2006 a chci jej nainstalovat do notebooku,kde jsou visty,vše se mě podaří,ale na konci mě napíše,že nemůže pod tímto operačním systemem fungovat,ale důvod již ne,poraďte prosím.Prostě nejde.
Děkuji.
Rafaj

Pod vistama funguje až ACAD 2008 a snad ještě 2007 se SP2. Nižší verze ne. Důvod je zřejmě proto, že tento operační systém se začal používat cca o 2 roky později než verze CADU 2006 a tudíž ho nemůže podporovat.

-------------
Zisounek

Odeslal: zisoun
Datum odeslání: 08.lis.2007 v 13:43
Původně odeslal(a) Ferdinand Ferdinand napsal(a):

Vy neotevíráte výkresy dvojklikem na jejich název.... AutoCAD?

1. výkres a zároveň Autocad se možná otvírá dvojklikem, ale další výkresy už asi většina přes samotný autocad. Takže bude potřeba nastavit FILEDIA na 1.

-------------
Zisounek

Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 08.lis.2007 v 13:54
To josefk: Ano, to každopádně, jinak by to přece nefungovalo přes dialogy.

-------------
-FerTh-

Odeslal: Buffalo007
Datum odeslání: 08.lis.2007 v 16:47
Ahoj, mám windows Vista 64 bit a proto jsem si sehnal Autocad 2008 ale na moje Visty nejde, jde jenom na 32 bit. Není na to nějakej patch nebo něco takovýho?

-------------
Chytrým patří svět, blbým lopata...
Život je supr, ale lidi jsou svině.

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 08.lis.2007 v 17:19
Je - jestli máte anglickou verzi AutoCADu, instalujte jeho 64bitovou variantu. Jestli máte českou verzi, je potřeba upravenou verzi instalačního programu 32bitové aplikace - napište si na mailto:support@xanadu.cz - support@xanadu.cz

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Vytisknout stránku | Zavřít okno