Vytisknout stránku | Zavřít okno

Rozvin-jednoduché těleso

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=6073
Datum vytištění: 02.kvě.2026 v 04:23

Téma: Rozvin-jednoduché těleso
Odeslal: Drobek81
Předmět: Rozvin-jednoduché těleso
Datum odeslání: 26.úno.2008 v 16:39
Zdravím,
snažím se marně rozvinout plech, který je vícekrát přehnutý na přeskáčku(něco jako vlnitý plech, jen je vše rovné a s pravými úhly). Ohyby jsou 90st, r=2mm a je jich asi 7. Rozvin mi to udělá vždy jen ze dvou ploch vedle sebe a ostatní zůstane "zvlněno". Pokud vyberu plochy uprostřed, pak to vytvoří strašnej paskvil. Pokud někdo víte, jak na to tak prosím o návod. Vybrat všechny plochy nepomáhá...
Díky
J.

Odpovědi:
Odeslal: K4my
Datum odeslání: 27.úno.2008 v 07:59
nekdy se mi stava ze kdyz delam ohnuty tvar vysunutim ohnuteho nacrtku, a mam ohyby navazujici na sobe - jakoze r2 prechazi hned do dalsiho radiusu tak se mi rozvin neroztahne. Vyresil jsem to tak ze jsem nechal treba jen setinu mezeru mezi prechody a vse bylo v poradku.
 Pokud to delate ohrubou a ohybate plech Radiusem rovny tloustce plechu, zkuste radius zmensit ;-) je to technologicky spatne ale dodrzite tim nejlepe rozmery, pak by to mohlo jit rozvinout :-) Zkratka a dobre s takovymi problemy asi bojuje kazdy no :-)

Vytisknout stránku | Zavřít okno