Vytisknout stránku | Zavřít okno

Zrcadlení sestav

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=619
Datum vytištění: 13.kvě.2026 v 16:51

Téma: Zrcadlení sestav
Odeslal: Míra
Předmět: Zrcadlení sestav
Datum odeslání: 24.bře.2005 v 11:17

Zkoušel jsem zrcadlit sestavu,ale moje zklamání bylo veliké. Některé vazby na zrcadlené části zahlásili chybu a pak některé díly byly i chybně zrcadlené. Musím přiznat, že mne to dost zklamalo. Je nějaký postup, jak se takovým to věcem vyhnout?. Možná to dělám chybně

Díky za názory

Jinak hezké Velikonoce

Odpovědi:
Odeslal: Keberdle Václav
Datum odeslání: 29.bře.2005 v 09:30

Doporucuji vam se detailne seznamit s parametry a moznostmi zrcadleni.

Clovek si to musi zazit(vzit do pameti) a pochopit co a jak a proc to dela..(pro napovedu F1)

Z napovedy :

Jaká jsou některá zvláštní chování při zrcadlení komponentů?

Tato chování mějte na paměti během zrcadlení komponentů:

• Operace zrcadlení podporuje svařence a pole.
  • Konstrukční prvky sestavy jsou podporovány pouze v případě, že vyberete celou podsestavu a všechny komponenty podsestavy budou ve stavu zrcadlení.
  • Operace zrcadlení podporuje tvorbu iVazeb.
  • Vazby mezi pracovními rovinami v součástech nebo podsestavách budou v zrcadlených sestavách zachovány. Pracovní roviny mezi součástmi a podsestavami a původní pracovní roviny sestavy je nutné znovu vytvořit.

Poznámka: Věnujte zvláštní pozornost vazbám mezi komponenty, které chcete znovu použít. Pokud jsou komponenty podkótovány nebo nesprávně zakótovány, znovu použitý komponent nemusí být správně umístěn.

Odeslal: Herodes
Datum odeslání: 23.úno.2006 v 14:31

Zdravim

Mam nyni stejný problem se zrcadlením sestavy.Mám sestavu o asi 40 dílech zavazbených vůči sobe.Potřebuji nyní ozrcadlit tuto celou sestavu kolem připravené roviny,ale potřebuji vytvořit novou sestavu a přerušit veškeré vazby na tu starou.Zatím se mi to nějak nedaří.Vytvořím sice ozrcadlenou sestavu,ale ta je pořád spojená s tou starou.Když zmením nějaký komponent,tak se mi změní i v té nové sestavě.Dá se toto spojení nějak přerušit?Musím mít vytvořený projekt a nebo stačí mít jen jednotlivé komponenty uložené v nějakém adresáři?Pokud jste schopni mi někdo poradit budu velice rád.

Vytisknout stránku | Zavřít okno