Vytisknout stránku | Zavřít okno

neplatný soubor

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=6202
Datum vytištění: 21.dub.2026 v 09:17

Téma: neplatný soubor
Odeslal: jhanes
Předmět: neplatný soubor
Datum odeslání: 20.bře.2008 v 08:58
Při otevírání některých výkresů se mi zobrazí NEPLATNÝ SOUBOR a nijak to nejde otevřít. Můžete mi poradit co stím. Díky

Odpovědi:
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 20.bře.2008 v 09:02

Obecně nejčastěji DWG ve vyšší verzi, než umí načíst Váš Autocad, v horším případě opravdu poškozený soubor, anebo jak by řekl p. Michl je to "dwg z nějaké non-autodesk aplikace"

-------------
J. Mantlík

Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 20.bře.2008 v 09:03
Jo, zkuste použít DWG True view, případně tip 253 z příbuzných typů

-------------
J. Mantlík

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 20.bře.2008 v 09:07
Nejčastěji je to opravdu jen výkres v novějším formátu DWG (stačí jej převést přes TrueView), ale může to být třeba i jen přejmenovaný XLS rozpočet na DWG.... (také už se to stalo).

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: nyms
Datum odeslání: 18.čer.2008 v 14:01
Máme školní síťovou verzi MDT 2007 a při uložení DWG na síťový disk (Novell 6) dojde k problému při dalším otevření v Autocadu - zobrazí se hláška Neplatný výkresový soubor. Nepomáhá restauruj a nelze načíst soubor ani pro konverzi přes TrueView. Zatím to řešíme použitím místních disků. Uvažoval jsem o možném poškození při ukládání na síťový disk s nastaveným datovým limitem (5 MB). Autocad ale žádný problém při ukládání na mapovaný disk nehlásí ... Nemáte nějakou zkušenost s podobným problémem?
Mnoho žáků již tímto způsobem přišlo o svoji práci ...
Děkuji

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 18.čer.2008 v 14:50
Může jít o problém kombinace Novellu a síťových prvků - už jsme narazili na podobný problém chyb přenosu po síti a byl způsoben chybou časování síťových karet (pomohla jejich výměna).
AutoCAD provádí síťové souborové operace komplikovaněji než jiné aplikace a může se tam projevit problém neúplné nekompatibility LAN hardware nebo LAN software (server, drivery...).

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 18.čer.2008 v 15:06
Mají ty některé výkresy dlouhá jména s diakritikou ? Novell to nemívá rád.
Původně odeslal(a) jhanes jhanes napsal(a):

Při otevírání některých výkresů se mi zobrazí NEPLATNÝ SOUBOR a nijak to nejde otevřít. Můžete mi poradit co stím. Díky

Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 19.čer.2008 v 08:23
Ještě bych se pro jistotu na síťovém disku podíval, s jakým programem je na něm přípona dwg asociována.

-------------
-FerTh-

Vytisknout stránku | Zavřít okno