Vytisknout stránku | Zavřít okno

ADT+VIZ

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Architecture, MEP, Fabrication, Plant 3D
Popis fóra: Otázky ke stavařským aplikacím AutoCAD Architecture, AutoCAD MEP, k potrubní aplikaci AutoCAD Plant 3D, k Fabrication a Advance Steel
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=6212
Datum vytištění: 03.čvc.2026 v 10:53

Téma: ADT+VIZ
Odeslal: Falco
Předmět: ADT+VIZ
Datum odeslání: 24.bře.2008 v 22:05
Zdravicko,
pouzivam Autocad Architecture a vysledne rendre robim cez Autodesk Viz resp chcem :) bohuzial vzdy naloadovane textury su nenormale velke co sa mierky tyka. Vie mi prosim niekto poradit?
Dakujem

F

Odpovědi:
Odeslal: be_em
Datum odeslání: 25.bře.2008 v 07:19
A aké mapovanie je nastavené vo VIZ-e. Keď si kliknete na objekt (UVW map) alebo textúru (nastavenie bitmapy)?

Odeslal: Falco
Datum odeslání: 27.bře.2008 v 07:54
textury ktore su uz priradene cez ADTcko. Trosku som sa pohral s 'Real world scale material' a dokonca sa mi podarilo  textury zvacsit alebo zmensit, alebo pokial som dane dwg nalinkoval aj s rescale namiesto mm som zvolil prichadzajuce jednotky metre. Ale furt sa mi toto riesenie nepaci. Bol som zvyknuty na VizRender, kde som si vykres z adt priamo odoslal do programu, a nestaral som sa uz o nic ine ako zvolit kameru, nastavit slnko a kvalitu snimky.

Dalsi problem na ktory som narazil pri texturach je ze v ADT namapovane na prvkoch vizeraju realne, no ked ich vyrendrujem su strasne svetle. Napr. asfalt ktory je cierny sa na snimke zobrazi bledosedy.

Vytisknout stránku | Zavřít okno