Vytisknout stránku | Zavřít okno

Menu - načtení aplikace na stisk tlačítka

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: CAD programování
Popis fóra: Otázky programování - nadstavby a utility pro CAD a GIS aplikace Autodesk (VBA, AutoLISP, ARX/C++, .Net, JavaScript, Python, MEL...)
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=633
Datum vytištění: 14.čer.2026 v 08:12

Téma: Menu - načtení aplikace na stisk tlačítka
Odeslal: PepaR
Předmět: Menu - načtení aplikace na stisk tlačítka
Datum odeslání: 29.bře.2005 v 11:03
Dobrý den, mám vytvořeno menu kde mám odkaz na ARX aplikaci a provedení určitého příkazu. Viz.: ID_AutoDWF     [Auto&DWF]^C^CAutoDWF
Aplikaci načítám přes soubor MNS. Nicméně chtěl bych u této aplikace udělat výjimku a načíst ji teprve až při stisku dané položky v menu . Tzn. aby se mi nenačítal při každém spouštění? Jde neco takového provést? Mohl by mi někdo uvést nějaký vzorový zápis?

S pozdarvem
Pepa

Odpovědi:
Odeslal: Jan Liska
Datum odeslání: 29.bře.2005 v 11:11

Dobrý den,

pro ARX aplikace můžete použít tzv. demand load načítání pomocí registrů. To umožní, že při zadání příkazu AutoCAD prohledá registry a pokud aplikace ještě neni načtena, tak ji načte.

Příklad je např: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Autodesk\AutoCAD\R16.1\ACAD-301: 409\Applications\AcadAppload

S pozdravem

S pozdravem

-------------
Jan Liška
Autodesk Consulting

Datum odeslání: 29.bře.2005 v 11:46
Ano máte pravdu, je to jedno z řešení avšak menu je používáno na různých verzích AutoCADu a mě šlo o to zda nejde do mnou uváděného příkazu natvrdo zaúpsat aby při prvním stisku tlačítka či použití dané fce se přímo načetla aplikace nacházejicí v daném podporovaném adresáři AutoCADu.

Odeslal: Jan Liska
Datum odeslání: 29.bře.2005 v 11:53

Dobrý den,

to by neměl být problém. Každá verze AutoCADu ma "svou" větev v registru, takže můžete do hodnoty LOADER uvést název jiného souboru ARX (podle verze).

S pozdravem

-------------
Jan Liška
Autodesk Consulting

Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 29.bře.2005 v 15:06

Pro takovéhle načítání funkce v lispu používám např. následující řádek v menu:

ID_hatcha      [_Button("Plocha šrafy", "hatcha.bmp", "ICON_16_BLANK")]^C^C(if  (not c:hatcha) (load "hatcha"));hatcha

Pro arx by místo "load" mělo být (asi)  "arxload"

-------------
J. Mantlík

Datum odeslání: 29.bře.2005 v 15:39
Děkuji mnohokrát p. Mantlíku, přesně to jsem měl na mysli.

S pozdravem
Pepa

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 30.bře.2005 v 10:53
pro AutoDWF je to (if(not C:AUTODWF)(load"AUTODWF")), ale zrovna u AutoDWF bych tento způsob moc nedoporučoval - je to reaktor, který by asi měl být aktivní i bez předchozí intervence uživatele (a příkaz AutoDWF je jen nastavovací příkaz, nikoliv výkonný příkaz)

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Vytisknout stránku | Zavřít okno