sonicer napsal(a):
samozrejme klasika srafy jsou nezname musi se priradi nejaky z autocadu |
U šraf žádný problém není. Definice šrafovacího vzoru není uložena v dwg, ale v externím souboru *.pat. Revit používá stejné šrafy jako AutoCAD (*.pat), jen je v nich navíc definováno měřítko a typ šrafy (model nebo kresba). Tzn. pokud exportuje z Revitu do dwg a chcete, aby AutoCAD s danou šrafou uměl pracovat, musíte AutoCADu říct, kde danou šrafu najde:
- buď upravit soubor acadiso.pat a přidat šrafy používané v Revitu na konec souboru jako vlastní uživatelský vzor
- nahrát definici vzoru (*.pat) ketrou používáte v Revitu do stejného adresáře jako příslušné dwg nebo do jiného adresáře, na který máte v AutoCADu nastavenu cestu
V případě, že již definici vzoru nemáte, můžete vyexportovat soubor do dxf a ručně definici vykopírovat do samostatného souboru nebo použít nějakou pomůcku (např. GETPAT.LSP) , která to za vás udělá automaticky.
sonicer napsal(a):
stejne okno neni stejny blok |
V rámci rodiny v Revitu máte možnost vytvořit si více typů. Při exportu se pak jako blok exportuje každý typ. A pokud např. okno má typově různé rozměry, nemůže se logicky vyexportovat jako jeden blok.
sonicer napsal(a):
A dalsi pripominka. tvorba v revitu je fajn ale automaticke vytvareni vazby to je hruza. |
Záleží jak se na to díváte. pokud se mi automaticky připojí např. kolmo k nosné stěně příčka a já následně tou stěnou pohnu, tak se mi příčka prodlouží/zkrátí, což já chápu jako velkou výhodu. Pokud by se náhodou posouvaná stěna dostala do konfliktu s jinými prvky (např překryla jinou stěnu), Revit zobrazí upozornění. Pžehled upozornění si můžete i zpětně zobrazit z nabídky Nástroje->Přehled upozornění.
------------- Václav Statečný
Arkance Systems CZ s.r.o.
|