Vytisknout stránku | Zavřít okno

existujíxí/neexistující entita

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=6581
Datum vytištění: 20.dub.2026 v 13:55

Téma: existujíxí/neexistující entita
Odeslal: Mantlík
Předmět: existujíxí/neexistující entita
Datum odeslání: 04.čer.2008 v 13:44
Tak se zas jednou nestačím divit ....
Do své situace jsem vložil obrysy několika opěrných zídek od architektů (v čem to bylo děláno, nevím, a když to nebyl autodesk, tak je to stejně jedno).
Protože to nebylo zcela dobře, musel jsem je upravit. A protože to byly bloky složené z úseček, rozbil jsem je a překreslil podle potřeby.

ovšem -
1) následné vybarvování ploch používá PŮVODNÍ OBRYSY zídek - i když nejsou vidět, a rozmraženo bylo pro šrafování pouze několik nezbytných hladin
2) starší čáry jsou v tomto prostoru na šířku původních zídek přerušené, jakoby nad nimi byla nějaká plocha - ale ona NENÍ! Přenesením navrch se to spraví, ale to není řešení

Všechny hladiny jsem rozmrazil a zapnul, odemknul, umožnil tisk - A NIC ...
Xrefy ani obrázky nejsou
Změnil jsem barvu pozadí - opět nic ....

Co stále přehlížím ?????  Angry

-------------
J. Mantlík

Odpovědi:
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 04.čer.2008 v 13:55
Sám jsem napsal, sám i odpovím ...

Naštěstí mám chytrou kolegyni, která v zoufalství vyřkla slovo WIPE.
Po zapnutí rámečků obrázků se staré obrysy samozřejmě objevily ............

-------------
J. Mantlík

Odeslal: Sedláček
Datum odeslání: 04.čer.2008 v 14:39
Z obdobného soudku.

Překopíroval jsem z cizího výkresu do svého rozvržení s několika výřezy. Tyto výřezy byly v mém výkresu více jak zamčeny - nešly vůbec vybrat, v původním výkresu ano.

Laboroval jsem a výsledek byl tento:
Výřezy byly vytvořeny v hladině DEFPOINTS a současně byla vypnuta hladina 0 (nula). Dodneška jsem netušil, že by tyto hladiny byly takto provázány.

Takže pokud budete chtít někoho potrápit, kreslete v hadině DEFPOINTS a vypněte 0 :)

PS
Mám A2002LT, třeba to v jiných verzích funguje jinak

Odeslal: Petr Bláha
Datum odeslání: 04.čer.2008 v 20:51
Původně odeslal(a) Sedláček Sedláček napsal(a):

Mám A2002LT, třeba to v jiných verzích funguje jinak

Na plném A2008 naprosto stejné ... vhodná kombinace hladin "0" a "Defpoints" dělá opravdu dobrá kouzla

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 05.čer.2008 v 09:08
Asi preto nie náhodou sú hladiny 0, Defpoint a pod., označené ako systémové a odporúča sa ich používať len na určené účely (viď. Help AutoCADu).

Vytisknout stránku | Zavřít okno