Vytisknout stránku | Zavřít okno

konfigurace notebooku na Civil

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: CAD - obecně
Název fóra: CAD hardware
Popis fóra: Otázky hardware, PC, pracovní stanice, grafické karty, plotry, 3D tiskárny a periferní zařízení, 3D myši, skenery a tiskárny, výrobci HW (HP, Dell, IBM...)
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=6618
Datum vytištění: 29.dub.2026 v 18:36

Téma: konfigurace notebooku na Civil
Odeslal: eagle
Předmět: konfigurace notebooku na Civil
Datum odeslání: 12.čer.2008 v 12:21
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Váš názor na konfiguraci notebooku na program Civil 3D 2009

Plánuji si koupit notebook a nevím kolik do něj investovat a jaké komponenty tam mít, byl bych rád za každou Vaši radu. Rozhoduji se mezi značkami DELL,HP a IBM.

Moje představa byla asi takováto, (popřípadě jestli by nestačila slabší konfigurace):
15,4" (nevím jaké by bylo vhodné vybrat rozlišení) , případně 17"
Core 2 Duo 2,4GHz
RAM 4GB,
HDD 250 ci 320 GB (5400)
graf karta GF 8400 nebo 8600

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 12.čer.2008 v 14:54

Záleží na tom, jak velké projekty budete v Civilu zpracovávat. Ale o moc níže bych nedoporučoval mířit.

Z notebooků HP (které jsou pro tuto oblast nejrozšířenější) je nejvhodnější řada s "w" na konci (workstation).

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: Radim Cech
Datum odeslání: 12.čer.2008 v 19:11
Já jsem ten poslední, který by v tom mohl radit, ale vím, že se vyměňují disky za rychlejší. Zda to jde koupit přímo, tak to nevím.

-------------
R.C.

OSTRAVA

Odeslal: VlJanecek
Datum odeslání: 13.čer.2008 v 08:57
Taky doporučuju rychlejší disk, je to pak na výkonu notebooku poznat.  Ty wéčkové notebooky HP jsou na CAD špička ale počítejte s vyšší cenou. Jestli chcete něco levnějšího a nevadí vám horší záruky, berte notebook HP Pavilion. 3D karty mají taky.

Vytisknout stránku | Zavřít okno