Vytisknout stránku | Zavřít okno

Prodej starší verze AutoCadu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=6721
Datum vytištění: 05.kvě.2026 v 11:03

Téma: Prodej starší verze AutoCadu
Odeslal: MareN
Předmět: Prodej starší verze AutoCadu
Datum odeslání: 02.čvc.2008 v 14:45
Dobrý den

Potřeboval bych poradit jak zpeněžit starší verzi AutoCadu. Je licencována na jméno a otázka je, zda-li je tato licence prodejná. Představuji si že sepíšu s kupujícím smlouvu a tím by mělo být vyřízeno, ale jak je to doopravdy??

-------------
MařeN

Odpovědi:
Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 02.čvc.2008 v 20:38
Něco je uvedeno v http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=1596 - TIPU , ještě jsem něco někde četl, ale už si nevzpomínám kde.

Datum odeslání: 03.čvc.2008 v 08:18
děkuji
 v tipu jsem našel, že převod licence mezi subjekty neni umožňen, mimo určité vyjímky, to mi tedy přijde  dost krutý,
pakliže zanikne firma která má např. nakoupeny licence řekněme za milion, tak už nemá šanci, tedy pokud se f. autodesk zamane, nikdy získat aspoň část této částky

co jsem se ovšem nedozvěděl, je jak já jako fyzická osoba mohu s licencí naložit, jsem tedy taky subjektem???

-------------
MařeN

Odeslal: Kosík
Datum odeslání: 03.čvc.2008 v 08:48
Přeji příjemný den
Na začátku licenčního ujednání je napsáno < ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 12">< name="Originator" content="Microsoft Word 12"><>
2.1       Udělení licence. Společnost Autodesk vám uděluje nevýlučnou, nepřevoditelnou omezenou licenci bez možnosti podlicence k instalaci...
Pokud tomu dobře rozumím tak nepřevoditelná jenepřevoditelná.
Jan Kosík

Datum odeslání: 03.čvc.2008 v 09:17

Anoano už jsem se k tomu taky prokousal, tedy již poněkolikáté,,ovšem teď jsem to i konečně pochopil

Díky

-------------
MařeN

Odeslal: Kotlaba
Datum odeslání: 03.čvc.2008 v 09:55
Když se o tom diskutuje (omlouvám se za OT):
Napadlo mne, pokud se osoba nebo firma která má koupenou takovou licenci SW dostane do finančních potíží a přijde exekutor zabavit veškerý majetek - je správná moje domněnka že po odchodu exekutora dlužníkovi zbydou oči pro pláč a ta licence jejíž pořizovací cena může být mnohem vyšší než byl dluh kvůli kterému byla exekuce provedena?

Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 03.čvc.2008 v 11:06
OT: "nepřevoditelná" = "neprodejná" Question
...a co pak ten exekutor může udělat se zabaveným licencovaným softwarem v hodnotě 1 mil. Kč ?

-------------
-FerTh-

Datum odeslání: 04.čvc.2008 v 13:35

To je již snad otázka pro právníka (převoditelná vs. prodejná), každopádně, pořád přemýšlím o tom jak je možné, že něco tak drahého jako je licence může ztratit tak záhy hodnotu?

Ale jak jsem psal již výše, vyjímka je se souhlasem f. xanadu, či autodesk možná, s tím exekutorem je to však už peklo s kterým bych si fakt nevěděl rady.

Na druhou stranu je to rozhodně funkční prodejní politika, koupíš náš soft, a za peníze upgraduj, přestane se ti náš soft líbit máš smůlu a před koupí jsi si měl pořádně přečíst licenční smlouvu.

-------------
MařeN

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 06.čvc.2008 v 22:02
Je to tak - udělenou licenci nemůžete dál převádět (prodávat, darovat, půjčovat...) dalšímu subjektu. V případě rozdělování a slučování firem Autodesk obvykle souhlas dává, ale prodej licence vlastněné osobou bude těžko uskutečnitelný.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Vytisknout stránku | Zavřít okno