Filtr výběru entit podle obsahu (hodnoty) atributu
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=6747
Datum vytištění: 20.dub.2026 v 11:02
Téma: Filtr výběru entit podle obsahu (hodnoty) atributu
Odeslal: Kackac
Předmět: Filtr výběru entit podle obsahu (hodnoty) atributu
Datum odeslání: 07.čvc.2008 v 12:08
Po dlouhé odmlce zdravím a hned mám dotaz... Lze nějak vybrat objekty podle kritéria obsah atributu? QSELECT ani FILTER tuto možnost nenabízí a mě by se to dost často hodilo. Nejde jen o výpis, jak je například v http://www.cadforum.cz/forum/search_results_posts.asp?SearchID=20080707112447&KW=hodnota+atribut ale o to, abych pak tyto bloky mohla hromadně zeditovat ve vlastnostech, konkrétně - mám bubliny oken (a spousty dalších) jako blok a tento blok obsahuje atribut s označením okna a neviditelné atributy s rozměry okna. Potřebovala bych vybrat všechny bubliny, které mají stejné označení okna, abych najednou všem vyplnila v panelu vlastností rozměry a nemusela to ručně prohledávat ve výkrese. Nedělám si moc naději, už jsem to hledala mockrát a nikdy jsem nic nevymyslela, ale třeba se tu najde nějaká chytrá hlava...
------------- Kackac
|
Odpovědi:
Odeslal: Sedláček
Datum odeslání: 07.čvc.2008 v 12:26
|
Nešlo by to přes příkaz _FIND? Ten pracuje i s atributy.
|
Odeslal: Sedláček
Datum odeslání: 07.čvc.2008 v 12:31
|
Asi jsem nedořekl myšlenku.
_FIND "Vybrat vše" - tím se vyberou bloky s potřebnou hodnotou atributu, a pak VLASTNOSTI.
|
Datum odeslání: 07.čvc.2008 v 13:01
No to je nádhera! A je to tak jednoduché, když si vzpomenu, kolikrát jsem strávila takovou dobu otravnym vybíráním po jednom a jak strašně mě to štvalo Příkaz find sice používám běžně, ale vždycky jen na nahrazování nebo hledání, a nějak mě vůbec nenapadlo se podívat, jestli v tom dialogu není i něco dalšího... Díky moc!
------------- Kackac
|
Datum odeslání: 07.čvc.2008 v 13:29
Ještě mě napadlo (vím, je to trochu nenažranost ), ale šlo by v tomto případě použít nějaký způsob zadání nebo řídící znaky, aby vybral entity odpovídající dvěma vzorům zadání? např. "01-L" a "01-P", ale už ne "D01-L", resp. dva úplně odlišné, např "05-L" a "21-P". Jde autocadu nějak zadat, aby vybral všechny entity odpovídající alespoň jednomu kritériu z více zadaných?
------------- Kackac
|
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 07.čvc.2008 v 16:06
Pokud se to nedá obsáhnout zástupnými znaky (viz Nápověda), pak komplikovanější podmínku do _FIND nedostanete. Šlo by to ale naprogramovat.
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
|
Datum odeslání: 07.čvc.2008 v 17:00
Bohužel, zástupné znaky mi nestačí. Holt se budu muset někdy zase ponořit do lispu, ale to bude asi hóóódně za dlouho. Díky
------------- Kackac
|
Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 13.úno.2009 v 09:58
|
Předpokladem je stejná hodnota (stejného?) atributu, jinak to hromadně nezmění.
Nevím, jak to myslel Sedláček s těma VLASTNOSTma - v dialogovém okně příkazu find je tlačítko Options, kde jsou defaultně všechny volby (Block Attribute Value, Dimension Annotation Text, Text(Mtext,DText,Text), Hyperlink Description, Hyperlink) navoleny + je označeno Match case.
------------- -FerTh-
|
|