Vytisknout stránku | Zavřít okno

CITin a georeference

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: ARKANCE/CAD Studio
Název fóra: Aplikace ARKANCE, Be.Smart
Popis fóra: Otázky k aplikacím firmy ARKANCE (CAD Studio) - CS+ Tools, Be.Smart, twiGIS, LT Extension, VFK, XLSparam, CITin, RÚIAN, srxText, SureSave, Anaglyf, GeoRefImg, JobTime...
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7151
Datum vytištění: 08.kvě.2026 v 01:39

Téma: CITin a georeference
Odeslal: KMachálek
Předmět: CITin a georeference
Datum odeslání: 08.zář.2008 v 08:33
Nainstaloval jsem si CITin pro Civil 2009. Mapy v CIT formátu mi to vkládá bez problémů, ale nejsou umístěny v souřadnicích. Musím je přesouvat ručně. Žil jsem v domnění že by to CIT rastry mělo vkládat rovnou na souřadnice.

Umí to CITin nebo dělám něco špatně?

Odpovědi:
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 08.zář.2008 v 08:56
2009 nemám, ale ze dřívějších zkušeností
- vkládáte obrázek přes Map-> obrázek ->vložit  anebo jako "normální"obrázek? V druhém případě georeference nefungovaly ...
- teoreticky taky ten konkrétni CIT souřadnice mít nemusí .....

-------------
J. Mantlík

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 08.zář.2008 v 08:59
Ano, Xanadu CITin automaticky umisťuje CIT obrázky dle jejich georeferenčních informací. Musíte ale použít správný příkaz podporující georeference.
Pokud obrázek vložíte autocadovským příkazem [CMD]_IMAGE[/CMD], georeference použít nelze, pokud ale použijete mapový příkaz MAPIINSERT (Map > Obrázek > Vložit), využijí se automatické souřadnice vložení z CIT souboru. Doplníme k tomu tip.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: alfred
Datum odeslání: 08.zář.2008 v 09:10
Presne tak, nesmi se pouzit Autocadovsky prikaz na vlozeni rastru "_imageattach", ale (alespon v MAPu 2006) "_MAPIINSERT".

Jinak, jestli mohu doporucit, tak CIT nepouzivejte. Jako lepsi se mi jevi prevod do TIFu. Velikost je stejna a georeferenci zajisti TFW soubory.

Duvod je, ze to precte kazdy i bez nainstalovaneho CITINu. Pokud si rikate, ze ce Vas to netyka, kdyz CITIN mate koupeny, tak z me zkusenosti vyplyva, ze ne vzdy je CITIN hned po uvedeni nove verze AutoCadu, ale je az nekolik tydnu, nebo mesicu pote.

Vytisknout stránku | Zavřít okno