Vytisknout stránku | Zavřít okno

Priehľadnosť plochy

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7345
Datum vytištění: 04.čer.2026 v 20:32

Téma: Priehľadnosť plochy
Odeslal: chumo333
Předmět: Priehľadnosť plochy
Datum odeslání: 07.říj.2008 v 11:53
Dobrý deň,

prosím vás poraďte mi. Potrebujem v AutoCAD nastavit priehľadnosť vyfarbenej plochy - priehľadný hatch. Kreslím záhradu a pod stromom mám kry, ktoré potrebujem aby boli vidieť. Nechcem nechávať len blok stromu. Neviem na to prísť a nikto mi nevie poradiť. Ďakujem veľmi pekne Smile

Odpovědi:
Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 20.říj.2008 v 11:23
Přesunout "viditelné" objekty nad "neviditelné" (anebo naopak...).

-------------
-FerTh-

Odeslal: chumo333
Datum odeslání: 03.lis.2008 v 12:33
Ďakujem veľmi pekne, ale to viem. Asi som sa zle vyjadrila. HATCH - SOLID potrebujem mať priehľadnú farbu, ako keby som sa pozerala cez sklo. ĎakujemSmile

Odeslal: Kosík
Datum odeslání: 04.lis.2008 v 09:44
Autoced zatím nepodporuje "průhledné" barvy. Pokud na tom někdo trvá je možné převést výkres do bitmapy a tu upravit v editoru, který tuto vlastnost má.
Jan Kosík

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 04.lis.2008 v 10:01
Průhledné barvy sice nepodporuje, je však možno je vytisknout s řádkováním 0 až 100 (0 ... bílá; 100 ... plná intenzita barvy) - viz správce stylů vykreslování.

Odeslal: jirka h
Datum odeslání: 04.lis.2008 v 11:47

Řádkování ale barvu nezprůhlední, pouze zesvětlí Ouch

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 04.lis.2008 v 12:54
Ano - a právě o to jde. Nutno vyzkoušet.
V praxi to funguje velmi dobře právě na překrytí větších ploch světlou (málo výraznou) barvou nebo na stavební podklad, který je hustě pokreslený, ale chceme ho mít slabě.

Vytisknout stránku | Zavřít okno