Zamrznutie pri CTRL+V
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, MapGuide, Topobase, Map Infrastructure Server, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7503
Datum vytištění: 13.kvě.2026 v 09:17
Téma: Zamrznutie pri CTRL+V
Odeslal: Andrej
Předmět: Zamrznutie pri CTRL+V
Datum odeslání: 05.lis.2008 v 13:08
|
Dobrý deň.
Netuším ako si mám poradiť s nasledovným problémom. Bez problémov otvorím výkres (obsahuje pár entít - line, polyline, bhatch..., text). Nasledovne vybriem čo chcem kopírovať do schránky..., otvorím čistý výkres a cez CTRL+V to chcem vložiť..., no akoby to zamrzlo a trvá to strašne dlho, asi aj 10 min. pokiaľ ponúkne bod vloženia. Pritom v tpm výkrese nieke žuadny Xref.., ani blok..., asi ani žiadne makro sa neťahá. Výkres som vyčistil a nič, skúsil som aj recover manager a v poriadku.., preniesol som to aj do čistého nového výkresu..., a to som chcel následne zase cez schránku preniesť a znovu to tak dlho trvalo.
Viete mi popísať v čom tkvie noans pri tomto zázraku.., lebo nerozumiem tomu ani za mak, ako kolega vraví KBZ... Ako to ošetriť.
Vďaka za radu, pomôže snáď aj iným.
Andrej.
|
Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 05.lis.2008 v 13:12
|
Zkuste tip:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5766 - http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5766
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
|
Datum odeslání: 05.lis.2008 v 13:29
Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 05.lis.2008 v 13:35
Andrej napsal(a):
:) VIP zóna... |
TIP 5766 není VIP. Měl by jít otevřít.
|
Datum odeslání: 07.lis.2008 v 10:09
|
.., neviem. Tip sa mi nezobrazí.
Dokonca som zistil, že keď zmažem všetko vo výkrese, vyčistím ho a uložím, tak prázdny výkres má cez 1.0 Mb.
Ako sa mám zbaviť toho čo tam nemá byť ? A čo to vlastne je ? Lebo takých výkresov je viac...., by som chcel použiť na to nejaký príkaz..., ale to sa asi nedá. ??
Andrej.
|
Odeslal: Buba
Datum odeslání: 07.lis.2008 v 10:34
|
Všetky hladiny zobraziť, odomknúť, rozmraziť
_delete ENTER _all ENTER
_purge ENTER _all ENTER
|
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 07.lis.2008 v 10:41
Dobrý den, výkres má cca 1 MB, protože prázdná šablona obsahuje bloky značek atd. A potom samozřejmě hordu Civilovských stylů...
Andrej napsal(a):
.., neviem. Tip sa mi nezobrazí.
Dokonca som zistil, že keď zmažem všetko vo výkrese, vyčistím ho a uložím, tak prázdny výkres má cez 1.0 Mb.
Ako sa mám zbaviť toho čo tam nemá byť ? A čo to vlastne je ? Lebo takých výkresov je viac...., by som chcel použiť na to nejaký príkaz..., ale to sa asi nedá. ??
Andrej. |
------------- Martin Folber
|
Datum odeslání: 07.lis.2008 v 10:49
|
...ide o to.., že keď v tom prázdnom výkrese nakreslím jednu line a chcem ju cez schránku prekopírovať do nového výkresu tak to trvá asi 10 min.
Proste máme tu takýchto výkresov viac a ludia si trhajú vlasy.. a pomaly aj ja :) z nich...
Ale robí to v kombinácii z Map 2008, z 2006 či z 2007 to ide bez problémov. Čiže tá 2008 Map (akt. SP) si nevie s niečím poradiť.., čo tam bolo pridané z iného autocadu...
-A-
|
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 07.lis.2008 v 10:53
Zkuste skutečně vymazat ten seznam měřítek, mělo by to pomoci
------------- Martin Folber
|
Datum odeslání: 07.lis.2008 v 10:55
Je třeba též redukovat počet měřítek - např. za pomoci Aplikaci DBXremSL (vč. DBXscanSL) nebo samostatná utility "Scale List Cleanup", LISP utility ScaleListDel apod.
Dále se podívat na počet filtrů.
Čím je měřítek a filtrů více tím hůře a hůře
|
Datum odeslání: 07.lis.2008 v 11:01
|
nestíham reagovať :)
Prepáčte čo znamená pojem počet měřítek..., nič mi to zatiaľ nehovorí..
|
Datum odeslání: 07.lis.2008 v 11:10
Např. jsou dole na stavovým řádku 1:1,1:2 apod.
Jinak též příkaz [cmd]UPRSEZMĚŘ[/cmd] (_-SCALELISTEDIT)
|
Datum odeslání: 07.lis.2008 v 11:15
|
Jinak k úvodu, když se ten tip nezobrazuje, tak máte asi překročen počet povolených na určité období, pokud tedy nejde zobrazit žádny tip.
|
Datum odeslání: 07.lis.2008 v 11:40
|
:) radosť sa dopracovať k výsledku.
Ide ! Všetko v poriadku, pracuje ako má.
Vďaka všetkým za tipy a rady, vďaka za pomoc. Idem opravovať aj iným.
-A-
|
|