Vytisknout stránku | Zavřít okno

Problém s kružnicemi a radiusy po načtení

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Mechanical, Electrical
Popis fóra: Otázky ke strojařským verzím AutoCADu - AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, ECSCAD a Mechanical Desktop
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7753
Datum vytištění: 11.kvě.2026 v 12:29

Téma: Problém s kružnicemi a radiusy po načtení
Odeslal: tempus11
Předmět: Problém s kružnicemi a radiusy po načtení
Datum odeslání: 14.pro.2008 v 12:10
Dobrý den,
vždy když nakreslím jakoukoliv kružnici, či dám zaoblit a vyberu radius tak se to udělá pěkně kulaté, ale když pak soubor uložím a zavřu, tak po opětovném otevření souboru jsou všechny kružnice i radiusy takové nějaké hranaté. Nevím jestli je to normální, nebo jsem tam omylem něco nastavil, jelikož se mě to dříve nestávalo..
Předem děkuji za pomoc..

Odpovědi:
Odeslal: svarc.vl
Datum odeslání: 14.pro.2008 v 12:16
pokud po otevření výkresu vidite kružnice hranatě a po příkazu regen se Vám vyhladí , tak si  v nastavení (na textovém řádku pravé tlačítko myši, možnosti) záložka zobrazení , tam si nastavíte vyhlazení oblouků  já mám 100

Odeslal: tempus11
Datum odeslání: 14.pro.2008 v 14:04
Příkaz regen pomohl a kružnice se vyhladily, v možnostech zobrazení mám nastaveno 100 u vyhlazení oblouků a kružnic, ale po uložení a zavření souboru s vyhlazenými kružnicemi se mě po opětovném otevření souboru kružnice i oblouky ukáží opět hranaté..

Odeslal: Jan Rais
Datum odeslání: 14.pro.2008 v 21:33
Nastavte si větší hodnotu než 100 a maximální hodnota je 20000. Můžete také použít příkaz  _viewres .
Čím nižší číslo se nastaví, tím je větší "hrbolatost" rádiusů a tím má grafická karta méně práce s výpočtem pro zobrazení. Pochází to z dob začátků CADu, kdy měly grafické karty co dělat, aby to všechno stíhaly.
Když se nastavila hodnota moc veliká a ve výkrese bylo hodně rádiusů a kružnic, tak se prodloužila doba pro vykreslování, například při zoomování.

Vytisknout stránku | Zavřít okno