Vytisknout stránku | Zavřít okno

Skrývka ornice

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7795
Datum vytištění: 30.čer.2026 v 07:12

Téma: Skrývka ornice
Odeslal: Delinquent
Předmět: Skrývka ornice
Datum odeslání: 20.pro.2008 v 22:18
Prosim Vas je nejaka moznost, jak dostat do pricnych rezu caru skryvky ornice nadefinovanou v sablone koridoru? tato moznost tam je, ale nezobrazi se mi pak v PP, navic mi neni zcela jasne jakou mam nastavit delku odstraneni ornice (to je nejaky nesmysl ne?), jedine co vim je hloubka skryvky, ktera se povetsinou nastavuje 15 cm. Prosim o radu. Dekuji predem za typy.

Odpovědi:
Odeslal: Radim Cech
Datum odeslání: 21.pro.2008 v 14:35
Skrývka ornice se zadává podle geologického nebo pedologického průzkumu, tak jaké povětšinou.
A jinak jde o další povrch, které nějak lze zadat odsazením od stávajícího povrchu. Problém je v tom, že v příčných řezech je hranice sejmutí hodně složitě řešitelná s ohledem na ukončení svahování násypu nebo zářezu. To neám z vlastní hlavy.
Takže se to řeší "ruční dodělávkou".

-------------
R.C.

OSTRAVA

Datum odeslání: 21.pro.2008 v 18:32
Koukám, že nejjednoduší bude řešit to ekvidistantou. Přeci jen díky za odpověď. Wink

Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 22.pro.2008 v 08:01
Pánové, jak se vypořádat se skrývkou ornice řeší jeden můj článek na www.civil3d.cz.

V principu to lze udělat dvěma způsoby.
1) použitím podsestavy OdstraňováníPovrchuVozovky
2) nebo ve složitějších případech, kdy se jednotlivé mocnosti liší, pak přes povrchy, hranice a jejich kopie s vertikálním odsazením

Použití v podsestavy koridorech má pak výhodu pro výpočet kubatur...

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 23.pro.2008 v 23:55
Děkuji, mrknu na článek Wink

Vytisknout stránku | Zavřít okno