Vytisknout stránku | Zavřít okno

Windows Vista OpenGL

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: CAD - obecně
Název fóra: Non-CAD software, IT
Popis fóra: Otázky neCADovského software, kancelářské a komunikační aplikace, sítě, úložiště, cloud, IT obecně - ve vztahu k projektování a konstruování
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7878
Datum vytištění: 10.kvě.2026 v 02:51

Téma: Windows Vista OpenGL
Odeslal: Mici
Předmět: Windows Vista OpenGL
Datum odeslání: 10.led.2009 v 22:48
Prosím mohli by ste mi upresniť o koľko je OpenGL vo Viste 32 pomalšie ako v XP 32? Najma mi ide o Revit a Schet-up. Pýtam sa to preto lebo uvažujem o multi boot Vista + XP a neviem či to v Revite bude mať pozorovateľný prínos.
vďaka
P.S: Je možné pri štarte na úvodnej Welcome screen vo Vista Bussiness zobraziť ikonky viacerých použivateľov?  Teraz zobrazuje len  posledného úspešne nalogovaného.

-------------
-ml-

Odpovědi:
Odeslal: koutnak
Datum odeslání: 11.led.2009 v 10:38
Mám za to, že Visty Open GL vůbec nepodporují.

-------------
Radim Koutňák

Odeslal: VlJanecek
Datum odeslání: 11.led.2009 v 18:18
Visty jsou dělané na Direct3D, ale podporu OpenGL by mělo jít doplnit instalací speciálního ICD ovladače od výrobce grafiky.

Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 12.led.2009 v 09:31
Původně odeslal(a) VlJanecek VlJanecek napsal(a):

Visty jsou dělané na Direct3D, ale podporu OpenGL by mělo jít doplnit instalací speciálního ICD ovladače od výrobce grafiky.
Takže když výrobce grafiky ICD ovladač pro OpenGL nedělá (což asi bude případ např. většiny notebooků) tak mám s OpenGL aplikací zcela smůlu?

-------------
Rostislav Říha

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 12.led.2009 v 12:05
Ve Vistě ano - fungovat to sice bude (OpenGL volání mají "fallback" na softwarovou emulaci), ale nebudou se využívat akcelerační funkce gr.karty.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: Mici
Datum odeslání: 12.led.2009 v 16:30

Ďakujem. No chcel by som  vrátiť diskuziu k jadru problému.....

Totiž aj v prípade že ovladač podporu OpenGL do Visty doinštaluje (v mojéom prípade ide o ATI Catalyst ATI Radeon 3430),  je akcelerácia cez OpenGL  vraj pomalšia ako vo Windows XP. Aké sú vaše skúsenosti?

-------------
-ml-

Vytisknout stránku | Zavřít okno