Vytisknout stránku | Zavřít okno

Body v elipse

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7888
Datum vytištění: 05.čer.2026 v 02:01

Téma: Body v elipse
Odeslal: Luki.c
Předmět: Body v elipse
Datum odeslání: 13.led.2009 v 13:58
Dobrý den,
přišel jsem se zeptat zkušenějších. Nevím zda-li je to možné, ale potřeboval bych pomocí nějakého příkazu vyznačit (bodem) elektronické body elipsy - vpodstatě eliptické křivky PELLIPSE=1, ať je nemusím hledat a označovat manuálně.
Zkrátka bych je potřeboval automaticky vyznačit bodem. Když už tam vpodstatě jsou tak by to nějak mohlo jít, ne ? Mezi těmito body pak kótuji rádius.
Děkuji s pozdravem
Lukáš
---------------------------------------------------------------------
Děkuji, ale to jsem nemyslel. Dělení jsem používal do té doby, než jsem našel příkaz PELLIPSE s proměnnou =1, která z elipsy udělá křivku se základními body (30bodů) a tudíž i kótovatelnými poloměry. Jenže - jak zakótuju ten daný poloměr v tom daném úseku mezi dvěmi body, když je nevidím ? No musím si je oštemplovat bodem- tzn. že posunem kurzoru po křivce hledám poslepu body a označuju je. Tak se ptám, jestli jde toto udělat automaticky. (Klik a 30el.bodů se promění ve skutečné body)
----------------------------------------------------------------------
Úchop na kvadrant mi taky nepomůže, body potřebuji na výkrese VIDITELNÉ
------------------------------------------------------------------------
Jak a kčemu mají být viditelné? No me je to v podstatě "na houby" , ale těm klukům ve stolárně velice pomůžu.
Díky

Odpovědi:
Odeslal: Sedláček
Datum odeslání: 13.led.2009 v 14:17
Použijte příkazy DĚLÚ (_DIVIDE) nebo DĚLM (_MEASURE)

Odeslal: Kackac
Datum odeslání: 14.led.2009 v 17:08
Já úplně nerozumím, jak a k čemu že ty body mají sloužit. Ale pokud jen k tomu kótování, tak je tam vůbec nemusíte dělat, stačí při kótování použít úchop na kvadrant.

-------------
Kackac

Vytisknout stránku | Zavřít okno