Vytisknout stránku | Zavřít okno

jak aktivovat uchopovací bod na kótě

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7934
Datum vytištění: 04.čer.2026 v 20:21

Téma: jak aktivovat uchopovací bod na kótě
Odeslal: slusny.clovek
Předmět: jak aktivovat uchopovací bod na kótě
Datum odeslání: 19.led.2009 v 18:24
dobrý den,

dlouho se trápím...nemohu přijít na to, jak se zapne-povolí-nastaví uchopovací body na vynášecí čáře kóty

prosím pomozte

Odpovědi:
Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 19.led.2009 v 18:58
Pokud to dobře chápu, mělo by se jednat o "koncový bod" a "bod".

Odeslal: Mikemamm
Datum odeslání: 19.led.2009 v 19:16
Původně odeslal(a) zdrk zdrk napsal(a):

Pokud to dobře chápu, mělo by se jednat o "koncový bod" a "bod".

dole v liste "uchop" nastavit tyto uchopovaci mody, po kliknuti na kotu byste mel videt koncove body vynaseci cary

Datum odeslání: 19.led.2009 v 22:42
uchopovací body pracujou normálně, na jakýkoli jiný objekty, v jakýchkoli hladinách, jen na vynášecí čáře nelze uchopit nic(bod, koncový kolmo, nejbližší, když ho neco protne, tak nejde ani prusecik)

Datum odeslání: 19.led.2009 v 22:48
uchopovací body pracujou normálně, na jakýkoli jiný objekty, v jakýchkoli hladinách, jen na vynášecí čáře nelze uchopit nic(bod, koncový kolmo, nejbližší, když ho neco protne, tak nejde ani prusecik)

já jsem z toho uplně vedle léta jsem pracoval v acadu14, asi 6 let ve verzi 2002, tedka v práci máme 2008,

nevim to jistě, ale asi se nějak zmenil status kót, že jsou proste neuchopitelný, možná je to tim, ze casto importuju soubory nastaveni (*.cui)
nebo taky casto taham vykresy ze skoly do prace (jak *.dwl, tak *.dwg) z ruznejch verzi cadu a inventoru

já vlstně ani nepátram po tom, jak jsem to zprasil, ale nevim, jak z toho, je to na prd, pomozte

Odeslal: Kackac
Datum odeslání: 20.led.2009 v 00:45
Nemohlo se stát, že ty kóty jsou v hladině Defpoints, a zároveň máte vypnutou/zmrazenou hladinu 0? Při vypnuté 0 je Defpoints "neuchopitelná".
Nebo že byste je měl nějak podivně výškově (z <> 0)? Ale to asi ne...
Nebo že by výkres byl z non Autodesk aplikace?

-------------
Kackac

Odeslal: svarc.vl
Datum odeslání: 20.led.2009 v 06:20

a nemáte mechanical tam se v uchopovacím dialogu nastavuje filtr entit, mám to v rozbalovacím menu myši CTRL+pravé tlačítko 

Odeslal: Vonásek Petr
Datum odeslání: 20.led.2009 v 06:55
V nabídce ACAD Mechanicalu: Nástoje - Možnosti - poslední karta AM Možnosti - tlačítko Výchozí uchopení - první karta Power uchopení - dole tlačítko Možnosti filtru - v seznamu odškrtnout: DIMENSION.
Pak se úchopy chytnou i na kótách. Ale já osobně kótuju zásadně od objektů, ne od kót, takže standardní nastavení Mechanicalu mi úplně vyhovuje.

-------------
Petr

Odeslal: radimekk
Datum odeslání: 20.led.2009 v 10:40
V AutoCADu by uchopování na kótu mělo bez problémů fungovat. Problém může nastat v Mechanicalu, kde řešení nabídl již pan Vonásek.

Datum odeslání: 20.led.2009 v 17:53
member_profile.asp?PF=21&FID=1" rel="nofollow - svarc.vl , member_profile.asp?PF=185&FID=1" rel="nofollow - Vonásek Petr ,  member_profile.asp?PF=3280&FID=1" rel="nofollow - radimekk

máte pravdu pánové, těmihle způsoby to řešit jde

velice vám děkuji

Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 20.led.2009 v 18:14
Je to tak, pokud odsazení vynášecí čáry od objektu je rovna vzdálenosti kótovací čáry od objektu, nelze se dopátrat jejího koncového bodu.Wink

-------------
-FerTh-

Vytisknout stránku | Zavřít okno