Vytisknout stránku | Zavřít okno

Zmena pojmenovaného bloku na anonymní

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=799
Datum vytištění: 04.čer.2026 v 20:32

Téma: Zmena pojmenovaného bloku na anonymní
Odeslal: Kubíček
Předmět: Zmena pojmenovaného bloku na anonymní
Datum odeslání: 04.kvě.2005 v 13:46

Dobrý den.

Zadavatel nedovoluje pouzívat pojmenované uzivatelské bloky, ale pouze nepojmenované (zrejme anonymní). Existuje rychlý zpusob jakým lze snadno prevézt pojmenované bloky napr.: ZV280-ObjPud na nepojmenované do podoby jako jsou treba srafy aniz by se musely rozbíjet? Jedná se o vetsí mnozství vykresu, které je potrebné prevézt rucne nebo za pomocí jednoduchého lispovského prográmku.

V poslední dobe mi v tomto fóru navíc nefungují diakritické znaménka hlavne hacky.

Pokud nekoho napadá nejaký zpusob predem dekuji za radu.

-------------
jku

Odpovědi:
Odeslal: Seiner
Datum odeslání: 04.kvě.2005 v 14:21

K první části dotazu nevím - přijde mi to zmateční. Nevím, jak se uživatelsky vytvářejí anonymné bloky.

K druhé části - jak vidíte, mně diakritika chodí, takže chyba bude spíš u Vás. Nemáte tam starou verzi Goole Toolbaru nebo něco podobného?

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 04.kvě.2005 v 14:43
Nestačilo by <_rename> a přejmenovat všechny bloky na A$C2*
nebo třeba pro zmatení nepřítele část bloů na na A$AF35* ?

Ano, takové zadavatele znám ...

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 04.kvě.2005 v 14:53

To je sice trochu zvláštní požadavek (anonymní bloky jsou spíš pro interní použití AutoCADu a nechovají se úplně stejně jako normální bloky), ale asi by šlo použít LISP funkce/příkazy AnonBlk a deAnonBlk - viz VIP server/BBS.

Na háčcích se nic neměnilo - zkuste vaše nastavení Zobrazit > Kódování ve vašem MSIE.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Odeslal: Seiner
Datum odeslání: 04.kvě.2005 v 15:03

No já jsem si to zkusil (na LT2002) a místo aby mi to z bloku A udělalo A$C2*, tak mi to z něj udělalo A$C2A. Takže ta hvězdička na konci funguje jako divoký znak.

Zadavatelé jsou různí. Většinou jsem se ale setkal spíš s tím, že musela zmizet jakákoliv stopa po češtině. Aby levně získanou práci mohli vydávat za svou :-(

Datum odeslání: 04.kvě.2005 v 15:08

pozor, bloky jako A$C2A nejsou anonymní bloky, ale normální bloky - jen pojmenované náhodně

anonymní bloky nelze vytvářet standardními BLOK-příkazy - jedna z cest jsou právě výše zmíněné LISP nástroje pro vzájemný převod anonymní/normální blok

-------------

Datum odeslání: 04.kvě.2005 v 15:28
Ano, pojmenované náhodně.

Otázka je, zda zadavatel rozezná (jemu přístupnými běžnými metodami) bloky pojmenované náhodně od skutečně anonymních, které si AutoCad sám interně vytváří. 

Odeslal: Kubíček
Datum odeslání: 04.kvě.2005 v 16:02

Bude to tak jak písete. Zadavatel, kdyz to zaplatí, tak to zrejme bude chtít vydávat bud za vlastní práci, cemuz nasvedcuje i fakt, ze pozaduje pouze jedno rohové razítko (né jak nekde dodáváme nekolik rohových razítek). Potom bude stacit, aby zadavatel znova nacetl odpovídající blok s razítkem obsahující ten správný název firmy a uz je nový zhotovitel zakázky...

Druhá moznost, která me napadá je, ze castecné disposice, které  získá od jednotlivých zpracovatelu bude predpokládám chtít pouzit s minimální námahou pro sestavení celkové disposice v tomto pripade celé elektrárny.

V puvodním zadání je napsáno:

"Je nepripustné aby bloky zpracovatele byly pojmenovány."

Jak je videt jsou pomenované bloky zadavatelem, náhodne pojmenované bloky ACADem a anonymní bloky, které se rídí ruznými pravidly. Budu muset presne zjistit, co zadavatel vlastne pozaduje.

Zatím dekuji v nejhorsím prípade bloky rozbuju.

-------------
jku

Datum odeslání: 05.kvě.2005 v 09:50
Dobrý den

možná by pan Michl uměl nějaký test , který rozezná anonymní bloky od opravdových (určitě budou rozdíly v hlavičce bloku).
Referenční příručka píše, že nepojmenované bloky nelze vkládat podle názvu.
Lze je všakvložit z design centra (vyzkoušeno) - alespoň tedy myslím, že jsem vkládal anonymní blok.

Datum odeslání: 05.kvě.2005 v 10:11

Takový test je celkem jednoduchý - anonymní bloky se například neobjeví v seznamu v příkazech PŘEJMEN, VLOŽ nebo BLOK. Jejich název začíná hvězdičkou.

V ADC se myslím také neobjevují (takže odtud ani nejdou vložit).

-------------

Datum odeslání: 05.kvě.2005 v 10:31
Aha, takže jsem tím Design centrem vkládal náhodně pojmenovaný blok (A$CB071...).
člověk se pořád učí.

Vytisknout stránku | Zavřít okno