lt_scale v okně rozvržení
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8016
Datum vytištění: 27.dub.2026 v 01:39
Téma: lt_scale v okně rozvržení
Odeslal: xveith
Předmět: lt_scale v okně rozvržení
Datum odeslání: 31.led.2009 v 18:42
kreslim čárkovanou čarou, o které vím, že v měřítku 1:10000 bude vypadat tak jak chci. Ale v jiném měřítku bude buď plná, nebo nebude vidět. Lze nějak pak nastavit, aby se v daném výřezu (např. 1:100) všechny čáry zobrazovaly v jiném lt_scale?
|
Odpovědi:
Odeslal: alfred
Datum odeslání: 31.led.2009 v 19:17
V AutoCadu 2008 lze v každém výřezu mít pro hladinu jiné nastavení čáry, barvy, tloušťky. Můžete si tedy vytvořit víc podobných čar lišících se jen měřítkem a změnit nastavení hladiny.
Bohužel vidím, že používáte 2004 takže smůla....
|
Odeslal: Kackac
Datum odeslání: 01.úno.2009 v 23:18
Sice moc nechápu, proč chcete, aby ve výřezu v jednom měřítku byly čáry různé, ale nepomohla by vám proměnná [VAR]PSLTSCALE[/VAR]? Ta při nastavení na 1 (alespoň doufám) řeší to, že přerušované čáry budou respektovat nastavení měřítka výřezu a tedy budou vždy "správně přerušované", tj. stejně v 1:10000 i 1:100. Jen nebudou vidět správně v modelu, tedy je třeba [VAR]LTSCALE[/VAR] pro tisk nastavovat ve výkresovém prostoru, abyste viděl, jak to vypadá.
------------- Kackac
|
Odeslal: alfred
Datum odeslání: 02.úno.2009 v 08:29
To jiste jde. Nevyhoha, e v modelu jsou cary slite je znacna. Castecne to jde resit utilitou LayoutSw.vlx od XANADU, ktera pro zmene z vykresoveho prostoru do modelu a naopak zmeni ltscale.
http://www.xanadu.cz/dl/LayoutSw.vlx
Otazka je, zda neni vyhledove do budoucna lepsi pouzit dve cary. Nastinim situaci: Predate nekomu vykres, nebo v budoucnu nebudete mit nactenou utilitu a nebude se to prepinat. Cary jsou ve vykrese nacteny a pokud maji pristupny SHX soubor tak se proste zobrazi dobre.
Ale to muze byt vec nazoru...
|
Odeslal: xveith
Datum odeslání: 02.úno.2009 v 11:44
proč? jde o to, že mám třeba situaci kde hranice území je čárkovaně. Pak to chci jednou v měřítku 1:10000, pak třeba 1:100 a samozřejmě chci, aby ta čára hranice území byla pořád stejně čárkovaná. psltscale to vyřešil. Na druhou stranu jsem zase zpátky u problému, že čára v modelu čárkovaná, je ve výkresu plná... Ale s tim se dá pohrát. Navíc poslední poslední dobou často kreslim v zamčených výřezech, takže je to vlastně jedno.
|
Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 02.úno.2009 v 12:06
tuto problematiku řeší utilita od xanadu "layoutsw" - pokud máte dobře psltscale, tak jediný problém je v tom, že pro to, aby byly čáry dobře vidět v modelu, musít mít jiné ltscale, než na to, aby byly dobře vidět ve výřezech - a jeho automatické přepínání řeší právě layoutsw.
------------- Rostislav Říha
|
Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 03.úno.2009 v 11:42
Na to jsem si napsal jednoduchý nastavovací lisp. Podívejte se http://www.iproject.cz/get.asp?/Soubory/CAD%5FForum/U%9Eivatelsk%E9%2Dupload/vidit.lsp - zde->
------------- -FerTh-
|
Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 04.úno.2009 v 20:45
|
Ferdinand napsal(a):
Na to jsem si napsal jednoduchý nastavovací lisp. Podívejte se http://www.iproject.cz/get.asp?/Soubory/CAD%5FForum/U%9Eivatelsk%E9%2Dupload/vidit.lsp - zde-> |
cetl jsem si kod a prijde mi to jako jeste chytrejsi koncept, nez je layoutsw - resp. ze by stalo za to to zkombinovat - ulozit si jako promennou vykresu nejake vychozi hodnoty LTSCALE pro model a pro paper (jako to dela layoutsw) a pak umet v modelspace to LTSCALE menit v zavislosti na tom, jak velky kus geometrie vidim (jako to dela - pokud spravne chapu - pane Ferdinandova utilitka) ... neslo by to treba udelat jako reaktor, ktery by to LTSCALE updatoval vzdy pri spusteni prikazu _regen?
------------- Rostislav Říha
|
|