Vytisknout stránku | Zavřít okno

Font pisma

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8129
Datum vytištění: 11.čer.2026 v 00:12

Téma: Font pisma
Odeslal: czesil
Předmět: Font pisma
Datum odeslání: 19.úno.2009 v 15:05
Dobry den,
Mam dotaz ohledne fontu pisma v souborech idw. Totiz v kotovacim stylu mam nastaveny font pisma - SIMPLEX, ale kdyz kotuji nejaky prumer pak znacka ,,ø - fi,, se mi objevi v jinem fontu pisma, tedy presnej receno v AIGDT. Problem je pouze v tom, ze tyto dva fonty se od sebe docela hodne lisi, takze vizualne je to rozdil docela patrny. No... a dotaz je takovy: jak prehodit font AIGD na SIMPLEX?
Predem diky za radu!

Odpovědi:
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 19.úno.2009 v 15:26

1. Průměr vložte textem - pravý alt+0216

2. Použijte podobnější font (my máme nastavený bezpatkový Arial a vypadá to dobře; přitom je to blízké technickému písmu)

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 19.úno.2009 v 15:30
Sorry - ten alt může být jakýkoliv (Alt+0216), ale musíte mít nastavenou anglickou klávesnici.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.

Odeslal: czesil
Datum odeslání: 23.úno.2009 v 08:02
No, na konec jsem to udelal tak, ze jsem si stahnul program na editaci fontu a v nim jsem tuto znacku upravil podle svych potreb.

Datum odeslání: 23.úno.2009 v 08:07
Můžete narazit na problém, že na vašem počítači to bude O.K., ale na počítači, kde nebude upravený font, to bude vypadat stejně jako před úpravou.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.

Vytisknout stránku | Zavřít okno