Vytisknout stránku | Zavřít okno

otevření ve starší verzi

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8166
Datum vytištění: 11.čer.2026 v 10:46

Téma: otevření ve starší verzi
Odeslal: jiri.free
Předmět: otevření ve starší verzi
Datum odeslání: 26.úno.2009 v 11:50
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli se dají nějakým způsobem ukládat soubory inventoru pro starší verze, jako například u AutoCadu?Mám něco nakreslené ve škole v novější verzi a doma mám bohužel starší, a nejde mi to otevřít. Jestli někdo víte jak na to, prosím napište, děkuju.Smile

Odpovědi:
Odeslal: Martin Rebenda
Datum odeslání: 26.úno.2009 v 11:57
Nejde, jedině použít výměný formát (uložit to např. jako *.sat a potom otevřít ve starší verzi).

-------------
Martin Rebenda

Odeslal: Peter M.
Datum odeslání: 26.úno.2009 v 12:04
No udivuje me to i ve verzi 2009 -> 2008. Chtelsem pokracovat na PC v jine kancelari a holt Inv.2008 neotevre 2009...

-------------
Peter M.

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 26.úno.2009 v 12:09
Toto neumí žádný 3D modelář. Do starších verzí se dá ukládat jen ve výměnných formátech.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 26.úno.2009 v 12:12
Takze mame 2009 koupenou ZBYTECNE. Jak mam v ni pracovat, kdyz drtiva vetsina ostatnich kolegu pracuje v 2008 ?!?! Ouch

-------------
Peter M.

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 26.úno.2009 v 12:12
Původně odeslal(a) jiri.free jiri.free napsal(a):

... a doma mám bohužel starší, a nejde mi to otevřít. 

Jako student si můžete stáhnout oficielně stejnou verzi, kterou používáte ve škole: viz

http://www.xanadu.cz/edu.asp

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 26.úno.2009 v 12:45
Původně odeslal(a) Peter M. Peter M. napsal(a):

Takze mame 2009 koupenou ZBYTECNE. Jak mam v ni pracovat, kdyz drtiva vetsina ostatnich kolegu pracuje v 2008 ?!?! Ouch

A to Vás na to predajca SW neupozornil???????Angry

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Datum odeslání: 26.úno.2009 v 13:19
No my jsme se na to ani neptali, protoze nas to ani nenapadlo - pocital jsem s moznosti ukladani ve starsim formatu jako u Autocadu, navic Autocad 2009 pouziva soubory verze 2007, takze jsme uvazovali, ze Invetor to ma stejne.

-------------
Peter M.

Odeslal: MLAVIUS
Datum odeslání: 03.bře.2009 v 21:49
Původně odeslal(a) Peter M. Peter M. napsal(a):

Ale ved predsa každá verzia inventoru vytvára pri uložení priečinok s názvom OldVersions a tam ukladá súbory o jednu verziu dozadu.... Teda verzia 2009 ukladá aj do 2008 a je problém vyriešený predsa...

-------------
WWW.VYKRESY.COM

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 03.bře.2009 v 22:07
Ne, to je omyl - OldVersions se týká změnových verzí, ne interní verze formátu.

Jak již bylo řečeno, MCAD modeláře (nejen) Inventor neumí reprezentovat nové 3D prvky ve starších verzích svých modelovacích "enginů".

Na okraj: upgradování poloviny firmy na novou verzi MCAD modeláře je silně nestandardní krok a prodejce by měl na riziko upozornit

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Vytisknout stránku | Zavřít okno