Vytisknout stránku | Zavřít okno

děrovaný plech

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8196
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 07:20

Téma: děrovaný plech
Odeslal: wahadlo
Předmět: děrovaný plech
Datum odeslání: 03.bře.2009 v 10:12
Kterak lze elegantně vytvořit děrování po celém povrchu naohýbaného plechu?
Děkuji za odpověď

-------------
wahadlo

Odpovědi:
Odeslal: Ywery
Datum odeslání: 03.bře.2009 v 10:45
Chtělo by to více informací co máte na mysliSmile

Odeslal: flesar
Datum odeslání: 03.bře.2009 v 11:03
Děrovaný plech řeším texturou, barvou materiálu.

Odeslal: wahadlo
Datum odeslání: 03.bře.2009 v 11:47
Mám poměrně velké, různě ohýbané plechové kryty, použitím děrovaného plechu hodlám snížit jejich hmotnost. Rád bych měl v plechu skutečné otvory, právě kvůli informaci o skutečné hmotnosti. Z toho důvodu mi připadá textura asi nevhodná.

-------------
wahadlo

Odeslal: Josef
Datum odeslání: 03.bře.2009 v 12:14
Udělejte si nový materiál s texturou a přiřaďte mu váhu pro děrovaný plech (místo7,86 skutečnouu váhu děr.plechu).

Odeslal: K4my
Datum odeslání: 05.bře.2009 v 10:15
Původně odeslal(a) wahadlo wahadlo napsal(a):

Mám poměrně velké, různě ohýbané plechové kryty, použitím děrovaného plechu hodlám snížit jejich hmotnost. Rád bych měl v plechu skutečné otvory, právě kvůli informaci o skutečné hmotnosti. Z toho důvodu mi připadá textura asi nevhodná.

ono bohuzel, derovani se da udelat jedine vyrezanim profilu a naslednym namnozenim dle obdelnikoveho pole, ale je to celkem slusny zader na processor i co se pak prace s nim tyce. U nas pouzivame derovani na dvere a ruzne panely, vydechy a jine, bohuzel masina ma pak problem, ono to jinak nez vyriznutim nejde, textura je elegantni, ale hmotnost presnou nestanovite, v inventoru mi dodnes chybi funkce potlaceni merne hmotnosdi dilu, a prepsani hmotnosti natvrdo dle uzivatele.

Odeslal: Martin Rebenda
Datum odeslání: 05.bře.2009 v 10:24
Původně odeslal(a) K4my K4my napsal(a):

v inventoru mi dodnes chybi funkce potlaceni merne hmotnosdi dilu, a prepsani hmotnosti natvrdo dle uzivatele.
Přepsat hmotnost lze naprosto bez problému. Nevím co vám na tom nejde...

-------------
Martin Rebenda

Odeslal: ssmiga
Datum odeslání: 05.bře.2009 v 11:11
Akorát je myslím nutné to přepisovat v samostatně otevřeném souboru dílu, ze sestavy to nejde (pokud si vzpomínám, teď jsem nezkoušel).

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 05.bře.2009 v 11:28
Asi špatně pochopeno - přepisovat hmotnost pro každý jednotlivý díl je v tomto případě nesmysl (mluvím o původním dotazu od Wahadla). Optimální postup navrhl Josef - vytvořit si nový materiál opatřený texturou se zadanou sníženou hustotou a zařadit jej do knihovny. Pak se bude počítat hmotnost dílů správně, bude i slušně vypadat, jediný problém je, ře skrz "dírky" nebude vidět. Ale to považuji za drobnost v porovnání s řešením, že by v plechu byly ty díry opravdové - to by při trochu složitěší sestavě asi dost zdržovalo (ačkoliv by člověk měl alespoň alibi, že si může dát rauchpauzu).

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 05.bře.2009 v 12:04
Původně odeslal(a) jediný problém je, ře skrz dírky nebude vidět[/QUOTE jediný problém je, ře skrz dírky nebude vidět[/QUOTE napsal(a):

Pokud zvolíte vhodnou velikost díry, tak bude

Pokud zvolíte vhodnou velikost díry, tak bude vidět i skrz. Přikládám dva obrázky, pohled na kryt řemenového převodu s děrovaným plechem a bez něj.

Datum odeslání: 05.bře.2009 v 12:23
Jasně, ale to jsou fyzické díry a nikoliv textura. Skrz tu asi takto vidět nebude.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.

Odeslal: skopal
Datum odeslání: 05.bře.2009 v 12:29
Dobrý den
Pokud uděláte základní materiál průhledný - třeba lexan tak bude zkrz díry vidět

-------------
s podravem

Ing. Skopal

Inventor 2012

Odeslal: MILKA
Datum odeslání: 05.bře.2009 v 14:13
Pokud trváte na otvorech doporučuji do sestav vkládat odvozené součásti s potlačeným spojením. Prvky se nebudou přepočítávat,ušetříte procesor. Jinak ty textury.....

-------------
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L

Datum odeslání: 05.bře.2009 v 14:45
Původně odeslal(a) Mrázek Mrázek napsal(a):

Jasně, ale to jsou fyzické díry a nikoliv textura. Skrz tu asi takto vidět nebude.

Opravdu se jedná o texturu (barvu materiálu). Na hranách jsou vidět nepřesnosti)

Datum odeslání: 05.bře.2009 v 15:10
Tak to čumim!
Tím lépe - i pro řešení původního problému, kterým byla tato diskuze zahájena.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.

Odeslal: Honza P
Datum odeslání: 05.bře.2009 v 17:12
U nas nejcasteji pouzivame plechy nevyderovane az do kraje. V oblasti, ktera je vyderovana, ztencim plech o takovou hodnotu aby ubytek vahy odpovidal odpadu derovani. Na vykrese i rozvinu potom vzniknou hranice vyderovane plochy, ktere jednoduse popisi (prumer diry a roztec). Na modelu pro tuto oblast pouziji texturu.

Vytisknout stránku | Zavřít okno