Frame generator
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8240
Datum vytištění: 11.čer.2026 v 22:45
Téma: Frame generator
Odeslal: Cheff
Předmět: Frame generator
Datum odeslání: 09.bře.2009 v 10:52
Zdravim, setkal se někdo s tím, že se mu v rámci ocelovky přestaly chytat nosníky?
Resp. mám hotovou sestavu o cca 100 profilech a přestal se mi "chytat" kostry. Takže při změně původního prvku (se sice kostra změní), ale nosníky se již nepohnou. Přičemž chybu to nenahlásí a aktualizace ani přestavět vše nepomůže
Dá se s tím něco udělat nebo to budu muset vytvořit znovu (zkoušel jsem i nějaké profily znovu vložit - nepomohlo)
|
Odpovědi:
Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 09.bře.2009 v 11:57
Vyřešeno byla úplná prkotina - načetla se mi nejdřív sestava do které to bylo vložené a teprve potom samotrnej Frame... Takže samozřejmě upřednostnil první načtení... (bohužel se po vypnutí sestavy "nevypla celá", ale částečně zůstala vyset v paměti...)
|
Odeslal: sakuui
Datum odeslání: 16.bře.2009 v 15:03
mně se to taky několikrát stalo, žadná aktualizace samotného souboru "frame" ale nepomohla
stává se to vždy když snižím uroveň komponentu frame generatorem tj z připojeného profilu vytvořím podsestavu
v okamžiku kdy zvolmím upravit f.g. , v náhledu vidím že profil je na správném místě, po stisknutí "ok" je ale opět mimo
pokud zase vytvářím profil z bodu do bodu, někdy se stane že profil je orientován obecně vzhledem k poč. souřadnicím což působí potíže při kótování ve výkresech - kótuje to šikmo - do prostoru
|
|