INVENTOR STUDIO - POHLED POLOVIČNÍHO ŘEZU
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8348
Datum vytištění: 11.čer.2026 v 09:05
Téma: INVENTOR STUDIO - POHLED POLOVIČNÍHO ŘEZU
Odeslal: sakuui
Předmět: INVENTOR STUDIO - POHLED POLOVIČNÍHO ŘEZU
Datum odeslání: 25.bře.2009 v 11:46
Dobrý den lze vyrenderovat obrázek v inventor studiu v polovičním řezu. Přesto že v grafickém okně mám součást řízlou, je výstup vždy neřízlý.
|
Odpovědi:
Odeslal: Charlee
Datum odeslání: 25.bře.2009 v 11:51
Mám vyzkoušeno prostě v sestavě kus odříznout vysunutím. Jinak mi to taky nešlo.
------------- Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
Odeslal: Prekel
Datum odeslání: 18.srp.2009 v 20:02
|
Rád bych oživil téma a zeptal se, jestli se to nedá vyřešit jinak. Vysunutím přijdu o texturu řezu a nepracuje se s tím nijak dobře.
|
Odeslal: jirka007CZ
Datum odeslání: 06.zář.2009 v 18:49
Možná se zpožděním ale vim jak to udělat. Jednou jsem to dělal pomocí parametrických kót a následně jejich animací. Pokavať chcete například vidět polovinu ozubeného kola, tak nejsnažší je si v soušásti normálně udělat odebrání materiálu rotací třeba o 180°, tim získáme poloviční řez. Fígl je v tom, že těch 180° musí být definováno v listu s parametrama, a když budete dávat odebrání rotací tak tam nenapíšete o jaký úhel, ale napíšete tam jméno parametru. Tento parametr bude mít v sobě definovaný požadovaný úhel. Ve studiu poté není problém dát animaci parametru a tam se dá nastavit v jaký časový okamžik bude jaká část odkrytá. Kdyby jste rendroval video po celou dobu trvání tohoto parametru, tak získáte jak krásně ubývá materiál, naprosto plynule, je to pěkné a efektní, dá se to využít na 1000 jiných způsobů. Osobně jsem takto dělal prezentaci sestavy nějakého zařízení, kde jsem chtě ukázat co se skrývá v útrobách skrytých pod pláštěm výrobku. Snad jsem pomohl...
------------- Chyba je vždy mezi monitorem a židlí...
|
Odeslal: Prekel
Datum odeslání: 07.zář.2009 v 01:41
|