Evolventní drážkování v Inventoru 2008
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8398
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 17:18
Téma: Evolventní drážkování v Inventoru 2008
Odeslal: master222
Předmět: Evolventní drážkování v Inventoru 2008
Datum odeslání: 31.bře.2009 v 20:35
Zdravím všechny, Chtěl by jsem se vás zeptat, jestli někdo neví něco ohledně evolventního drážkování v inventoru 2008.
Vím že se dá vytvořit pomocí Design akceleratoru. Na první pohled to vypadá dobře, soubor norem, podle kterých se vytváří drážkování je celkem velký, ale narazil jsem na problém. A to, že když jsem vytvořil evolventní drážkování podle CSN nebo DIN, lišilo se svými rozměry od rozměrů, které by zde měli být(soudím tak podle ostatních programů,které se také k tomuto používají) největší rozdíl byl v šířce zubu u paty, kde se rozměr lišil cca o 0.5 mm, tudíž byl zub širší.
Předem děkuji za vaše postřehy
|
Odpovědi:
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 01.dub.2009 v 15:56
Kdysi jsem potřeboval udělat pravou evolventu (kvůli CNC programu) a narazil jsem na stejný problém - v DA je profil zjednodušen (tuším že obloukem). Takže nakonec jsem to vyřešil tím, že jsem použil utilitu na tvorbu evolventy v AutoCADu (Truegear - v sekci Xanadu - download) a tu jsem pak použil jako náčrt pro vymodelování. Pochopitelně i tato cesta byla přibližná (výsledkem byla polyline, konsrtuovaná po nějakých krocích), ale podstatně přesnější, než v DA.
------------- Ing. Zdeněk Mrázek Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
|
|