Rozpiska - i-sestava/i-prvek
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8444
Datum vytištění: 01.čer.2026 v 19:47
Téma: Rozpiska - i-sestava/i-prvek
Odeslal: Cheff
Předmět: Rozpiska - i-sestava/i-prvek
Datum odeslání: 08.dub.2009 v 13:31
Dobrý den, mám problém s i-sestavou. Konkrétně jde o sestavu přírub, a kompenzátoru (oboje jsou i-prvky). Řízené je to pomocí DN - tzn změním DN změní se všechny díly - naprosto bez problému sestava funguje pro všechny výskyty.
Ovšem najednou je problém v rozpisce celé trasy (sestava nadřazená, kam je tento celek vložen). U kompenzátoru mi najednou dává DN z řídícího člena. Tedy co je nastavené v základním modelu i-prvku (sestavy), to jde do rozpisky - ovšem jen u kompenzátoru - ostatní díly chodí normálně.
- chybu jsem hledal jak v i-sestavě, tak i-prvku - vše se chová normálně tak jak má (při přepnutí DN se změní všechny parametry)
Nejvíc mě zaráží, že se jedná přimo o údaje "pera" (klíče pro změnu) - neví někdo co s tím? Děkuji
Hmpf - další našel jsem další případ - takže to vypadá na chybu v rodině i-prvku (a tam si sem jistý, že původně fungoval )
|
Odpovědi:
Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 08.dub.2009 v 18:08
Tak chyba nalezena:
Tedy chybu generuje rodina prků - tedy pokud se pohybuji v řídícím prvku, a přepínám se mezi jednotlivými instancemi je vše v pořádku - DN se ve vlastnostech ukazuje správné (dle aktivního rozměru součásti) - problém vzniká při vložení do jiné sestavy, kde jednotlivé velikosti odmítají spolupracovat a natvrdo přiřadí aktuální hodnotu - byť jsou označené jako pero :-( - tedy jako by přeruší spojení mezi hodnotami ve sloupci PERO (statická) a modelem (který se přemodeluje dle hodnot v tabulce)
Chyba - někde v propojení odvozený člen / rodič. 
K odstranění pomohlo až smazání starých odvozenin a vytvoření nových (mezitím bylo nutné vypnout Inv - jinak se tvářil naprosto spokojeně a nehodlal nic generovat). Tedy zásah poměrně zásadní (naštěstí vazby se v rodině i-sestavy nějakým zázrakem udržely, ikdyž jsem v to nedoufal)
|
|