Zložený povrch
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8472
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 05:08
Téma: Zložený povrch
Odeslal: Marián Mošať
Předmět: Zložený povrch
Datum odeslání: 14.dub.2009 v 22:42
Dobrý večer
potrebujem zložiť jeden povrch z viacerých čiastočných povrchov. Používam na to funkciu Vložiť z Definícii úprav povrchu. Je možné vytvoriť výsledný povrch tak, aby sa čiastkové povrchy medzi sebou nespájali? Určite je v tom nejaká závislosť - nedávno som spájal niekoľko ostrovčekov na parkovisku do jedného povrchu a bolo treba nastaviť poradie jednotlivých povrchov ostrovčekov tak, aby sa nespojili. Skúšal som to aj cez datové skratky uzamknutých povrchov, ale stále mi vznikajú spojenia, ktoré nechcem.
------------- MM
Revit 2015, Civil 2015
|
Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 15.dub.2009 v 07:12
Dobrý den, pokud použijete funkci vložit z Definice. On ty povrchy vždy propojí. Můžete to zkusit přes LandXML a omezit délku povinné spojnice. Případně zakázat jednu z voleb v definici samotného povrchu. Ale odzkoušené to nemám. Proč to přesně potřebujete?
------------- Martin Folber
|
Datum odeslání: 15.dub.2009 v 08:51
Dobrý deň, potrebujem to pre úpravy terénu (HUT, KUT) pre veľké parkoviská, hospodárske dvory nákupných stredísk, spevnené plochy logistických centier, atď. Jednotlivé povrchy riešime čiastočne podľa druhu povrchu - parkovisko, prístupová komunikácia, úpravy pod podlahou stavebného objektu ... Pre zobrazenie profilu úprav terénu potrebujem jeden povrch, ktorý je zložený z týchto čiastočných povrchov pre HUT, ďalší pre KUT, prípadne ďalšie povrchy, ktoré nie sú vždy spojité. Myslím, že funkcia vložiť za určitých podmienok povrchy neprepojí - mám to overené na niektorých povrchoch, kde stačilo vymeniť poradie skladania čiastočných povrchov. Je to ale postup pokus - omyl a ja by som rád vedel, či niekto nepozná lepšie riešenie.
------------- MM
Revit 2015, Civil 2015
|
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 15.dub.2009 v 09:45
Dobrý den, jestli tomu dobře rozumím, jde Vám tedy o profily. Civil 3D umí bez problému řezat i více povrchů najednou, ale to jste určitě zkoušel.
------------- Martin Folber
|
Datum odeslání: 15.dub.2009 v 11:39
Nie je problém rezať viacej povrchov, ale ide mi o dátové prúžky. Chcem mať popísané výšky všetkých povrchov, ktoré tvoria pláň HUT v jednom prúžku, v ďalšom prúžku výšky povrchu HUT. Chcel som povrchy zložiť do jedného a potom tento povrch použiť ako zdroj dát pre priečne rezy aj prúžky. Ale zatiaľ to vyriešim tak, že priradím všetky čiastočné povrchy rezom aj prúžkom a naladím medzery a popisy prúžkov tak, aby to vypadalo ako chcem. Ďakujem za odpovede.
------------- MM
Revit 2015, Civil 2015
|
|