Vytisknout stránku | Zavřít okno

Inventor do Mechanicalu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8534
Datum vytištění: 22.dub.2026 v 15:59

Téma: Inventor do Mechanicalu
Odeslal: mika87
Předmět: Inventor do Mechanicalu
Datum odeslání: 24.dub.2009 v 08:22
Zdravím Vás zase po pár dnech SmileMám dotaz, jak převést Inventor do Mechanicalu tak, aby se s tímto výkresem dalo dále pracovat v Mechanicalu??Kolega pracuje v Inventoru a já potřebuji jeho výkresy, nebo část z nich použít v mechanicalu, bohužel je nemůžu ani označit přestože už má výkres příponu dwg. V mechanicalu se mi defacto ukáže výkres ale tím to hasne. Jsem přesvědčená že to nějak musí jít převést,i když kolega tvrdí že ne, bohužel jen nevím jak Stern%20Smile Za tipy děkuji Lamp

Odpovědi:
Odeslal: Michal H.
Datum odeslání: 24.dub.2009 v 11:17
Dobrý den,

DWG Inventoru pokud je použité přímo z šablon je v podstatě zamčené pro úpravy v AutoCADu. Je to z toho důvodu, aby jste kolegovi nesmazala některé čáry na výkrese, protože je jeho DWG propojené na model v Inventoru, takže pokud kolega něco změní, tak se mu to hned změní i ve výkrese. Pokud, ale chcete DWG bez návaznosti na Inventor a chcete s ním dále dělat další úpravy, než jen do něho něco dokreslit, tak je potřeba v Inventoru DWG/IDW uložit do DWG AutoCADu. Toto se dělá pomocí Ulož kopii jako.. v Inventoru a zde se vybere formát, do kterého chcete ukládat(Exportovat).

-------------
Michal Havel

CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz

(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)

Vytisknout stránku | Zavřít okno