Vytisknout stránku | Zavřít okno

Nezvyklé chování AutoCADu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8753
Datum vytištění: 24.dub.2026 v 11:19

Téma: Nezvyklé chování AutoCADu
Odeslal: Seiner
Předmět: Nezvyklé chování AutoCADu
Datum odeslání: 03.čer.2009 v 08:36
Přišel za mnou jeden uživatel s tím, že zjistil, že AutoCAD 2008 se ho při uzavírání neptá, zda chce uložit výkres a ukládá ho automaticky. Nejprve jsem pochyboval o jeho příčetnosti. Ukázal mi to. Pak jsem si to ozkoušel u sebe se stejným výsledkem. Na jiné stanici to ale funguje tak, jak jsme zvyklí.
   Podotýkám, že se jedná u uzavírání "křížkem" výkresu nebo i celého AutoCADu. Při postupu Soubor - Zavřít se to chová podle očekávání.
   Zdánlivě to je prkotina, ale zajímalo by mne, jestli to je pravidelné chování, a zda se dá nějak řídit.
(Mechanical 2008 SP1)

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odpovědi:
Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 03.čer.2009 v 09:04
Dělá to jen holý cad nebo se to děje pouze v mechanicalu?

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 03.čer.2009 v 09:12
Neptá se třeba v příkazovém řádku? Skutečně výkres ukládá? Jde to zařídit nadstavbovou utilitou, ale samotný AutoCAD by to dělat neměl.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Datum odeslání: 03.čer.2009 v 09:20
Zkoušel jsem v holém AutoCADu. Ještě se potřebuji podívat, jaký je SP na počítači, kde se to chvá normálně, ale momentálně už nemám volnou licenci.
   Věřte mi, že jsem si několikrát kontroloval. Na uložení se ptá pouze u dosud neuloženého výkresu. Pak už zavírá bez ptaní a změny JSOU uloženy.
   Je to trochu raritní záležitost - jedná se o konstruktéra, který jde za chvíli do důchodu a už nechtěl instalovat 2009. Pokud je to jen nějaká turbulence v rámci SP, není třeba se s tím zabývat. Jiný případ by byl, kdyby to bylo nastavitelné chování - pak by s tím musel uživatel počítat.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 03.čer.2009 v 09:25
Podívejte se do APLČTI, zda nemá načteny nějaké nezvyklé ARX nebo LISP nadstavby.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Datum odeslání: 03.čer.2009 v 10:02
Podívat se můžu, ale nepředpokládám. Zkoušeli jsme na 3 počítačích. 1 se chová normálně (AM2008) a 2 "nenormálně" (AM2008-SP1 a AM2008).
Jeden z těch nenormálních je můj a nejsem si vědom, že bych načítal něco neobvyklého. Já ale nekreslím, takže jsem na to nepřišel.
   Pokud to ale není "vylepšení", které jsem nezaznamenal, nebudu to dál řešit. Upozorním uživatele, aby si odzkoušeli, jak se to chová jim a brali to na zřetel.
  Děkuji za pozornost.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 03.čer.2009 v 10:28
Ako má nastavenú premennú EXPERT?

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 03.čer.2009 v 10:30
Pravdepodobne na 2. Nech si ju nastaví na 0. Viď. Help

Datum odeslání: 03.čer.2009 v 10:34
V helpu se nic o chování při závírání v souvislosti s proměnnou EXPERT nepíše a mám nastaveno 0.

-------------
Vítězslav Seiner

Chrudim

Vytisknout stránku | Zavřít okno