Vytisknout stránku | Zavřít okno

Přestalo se zobrazovat doalogové okno otevřít

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8780
Datum vytištění: 04.kvě.2026 v 09:18

Téma: Přestalo se zobrazovat doalogové okno otevřít
Odeslal: vijay
Předmět: Přestalo se zobrazovat doalogové okno otevřít
Datum odeslání: 07.čer.2009 v 17:29
Prosím o radu.
nevím proč, ale zničehonic se mi najednou v AutoCADu 2008 přestalo otevírat doalogové okno 'otevřít', 'uložit jako' a 'nový' výkres. místo toho to vždy akorát napíše text do příkazového řádku..."zadejte název výkresu, který chcete otevřít" a musim zadat klasickou cestu k souboru se zpětnýma lomítkama. to by ještě ani nevadilo, když otevírám ze správce souborů, ale to 'uložit jako' a 'nový' mě štvě.
Nestalo se to někomu někdy taky? Napadlo mě, že jsem možná někde něco nevědomky změnil v nastavení, ale nevím kde a co a nepomohla na to ani reinstalace a uvedení do puvodního nastavení.
předem děkuji za rady

Odpovědi:
Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 07.čer.2009 v 17:42
Proměnnou [var]FILEDIA[/var] nastavit na 1

Odeslal: alfred
Datum odeslání: 07.čer.2009 v 17:56
Původně odeslal(a) vijay vijay napsal(a):

Prosím o radu.
nevím proč, .....
Nestalo se to někomu někdy taky?....

Pravděpodobně došlo k nečekanému ukončení nějakého LISPU, který si nastavení změnil. V tomto lispu nebylo správně ošetřena tato možnost. Možní vypozorujete, která utilita to dělá a dá se to opravit.
....
Stalo se to mnoha lidem a proto to tu bylo mnohokrát řešeno. Viz funkce hledání zde na foru....

Odeslal: vijay
Datum odeslání: 07.čer.2009 v 20:33
Aha. funguje to. mockrát děkuju za pomoc.
Máte pravdu, měl jsem se nejdřív podívat, jestli to tu už je. příště to udělám. díky

Vytisknout stránku | Zavřít okno