Vytisknout stránku | Zavřít okno

Ořezání trubek Inventor 2010

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8829
Datum vytištění: 26.dub.2026 v 07:55

Téma: Ořezání trubek Inventor 2010
Odeslal: Vrtulka
Předmět: Ořezání trubek Inventor 2010
Datum odeslání: 18.čer.2009 v 11:01
Při vytváření rámu se mi nedaří efektivně ořezávat trubky, pro tvorbu využívám nosnou konstrukci, trubky jsou i ohýbané a při ořezání mi to buď nejde nebo mi to generuje jinak. Poradí někdo efektivní postup jak ořezat jednotlivé trubky pod úhlem + ohýbané trubky? Díky předem

-------------
vrtulka

Odpovědi:
Odeslal: jiri.jirat
Datum odeslání: 30.čer.2009 v 09:50

Dobrý den, v zásadě se dají použít na trubky v nosných konstrukcích 2 nástroje: úkos, oříznout na profil. U ohýbaných trubek to je problém… Jestliže jedna s trubek je ohnutá v místě spoje s druhou trubkou, tak doporučuji přidat ke kostře ohnuté trubky kousek rovné geometrie. Inventor pak dovolí vybrat geometrii a můžete vytvořit úkos.  S těma úhly bude asi problém inventor si je počítá sám. V pokosu máte ještě na výběr zadat jednostranné seříznutí, tím můžete ještě dohonit požadovaný stav.

-------------
Jiří Jirát (technický konzultant)
CAD Studio a.s.
- http://www.cadstudio.cz - www.cadstudio.cz
(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)

Odeslal: Vrtulka
Datum odeslání: 02.čvc.2009 v 09:23
Děkuji za radu, ten ořen na ohybu mi komplikoval život.

-------------
vrtulka

Odeslal: k.karel
Datum odeslání: 02.zář.2009 v 13:11

Zrovna jsem nainstaloval 2010 a řeším podobný problém,  vy tvořil jsme si vytažením dvou soustředných kružnic válec a teď bych ho potřeboval říznout řekněme pod úhled 30 k ose valce, ale nevim jak. Poradite?

Vytisknout stránku | Zavřít okno