Vytisknout stránku | Zavřít okno

mapplottransparency

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8909
Datum vytištění: 11.čer.2026 v 00:12

Téma: mapplottransparency
Odeslal: aurum
Předmět: mapplottransparency
Datum odeslání: 08.čvc.2009 v 08:55
Mam problem, vytvarim pdf soubor z vykresu, kde mam rastrove mapy - pruhledne. Kdyz to tisknu na plotru, je to v poradku, kdyz tisknu pdf, tak se neprojevi pruhlednost obrazku. Takze se udela pdf jen z toho, co je nad obrazkama. Muze to byt promennou mapplottranspatency? (bohuzel muj map hlasi, ze ji nezna... Jak ji tedy zadat? Muze to byt necim jinym?)

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 08.čvc.2009 v 09:07
Dobrý den,
tu proměnnou musí Map znát. Píše se to přesně mapplottransparency. Z čeho tisknete ta PDF? Řešil jsem to nedávno a jeden šikovný kolega se se mnou podělil o výsledek. Dobré polopruhledné PDFka dostanete při tisku z aplikace file:///C:%5CUsers%5Cfolberm%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_colorschememapping.xml" rel="nofollow - - PDF-Xchange Pro

Datum odeslání: 08.čvc.2009 v 09:25
zapomnel jsem se zminit, ze se jedna o map 2007...

Datum odeslání: 08.čvc.2009 v 09:39
To je dost podstatná informace... pokud se nepletu, tak mapplottransparency byl zaveden až od verze 2009. Přesto bych zkusil ten PDFX Change.

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 08.čvc.2009 v 14:25
pouzivam standartne pdf factory, zmena nastala po kriticke chybe a spadnuti autocadu. Kdyz dam tisk na plotr, tak ten je v poradku, kdyz dam vytvorit jpg, tak to je taky v poradku... nejak tomu nerozumim

Datum odeslání: 08.čvc.2009 v 14:34
Zkousel jste ten výkres opravit? Nejsou tam nejaké chyby? Jak je nstavena grafika slucovani/prekryt? Můžete zkusit něco jiného než PDF Factory? Když bude nejhůř tak mi ten soubor pošlete a já se na něj podívám.

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 08.čvc.2009 v 15:39
posilam skrz mail... diky

Vytisknout stránku | Zavřít okno