Vytisknout stránku | Zavřít okno

Vodotisk v Acadu2009

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8985
Datum vytištění: 10.kvě.2026 v 08:47

Téma: Vodotisk v Acadu2009
Odeslal: mkriz
Předmět: Vodotisk v Acadu2009
Datum odeslání: 23.čvc.2009 v 08:58
Dobrý den,

neví někdo jak by bylo možné vložit do výkresového prostoru vodotisk?

Odpovědi:
Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 23.čvc.2009 v 09:54
Co zkusit XREF s co nejsvětlejší barvou - např. barvy RGB.
Nebo zkusit VIP tip viz. níže.

Odeslal: mkriz
Datum odeslání: 23.čvc.2009 v 13:17
díky za radu, ale potřebuju něco jednodužšího. potřebuju něco co bude dělat dvacet lidí každý den... tohle je příliš pracné a navíc to není ono. nejjednodužší na co jsem přišel je vložit do výkresu výřes s nápisem ve světlé barvě a přesunout ho do spod ale i to je dost nepraktické. podle ABstudia to v Acadu není možné. spíš jsem myslel jestli k tomu není nějakej jednoduchej prográmek nebo nástavba.
ale i tak velmi děkuji.

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 23.čvc.2009 v 14:51
No, on je trochu rozdíl mezi "není možné" a "neumíme". Jen ten příbuzný tip uvádí tři různé způsoby jak toho v AutoCADu dosáhnout, bez nadstaveb (a asi by šly najít další).

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 23.čvc.2009 v 22:32
pokud to m dělat 20 lidí denně, tak by se možná vyplatilo pořídit rovnou papír s vodotiskem...pokud Vám to přijde příliš přízemní, tak můžete vodotisk snadno vkládat v adobe acrobatu...pokud trváte na acad cestě, šlo by to taky jako bitmapa...

-------------
Rostislav Říha

Odeslal: Ferdinand
Datum odeslání: 10.srp.2009 v 12:53
Já bych použil lisp - prvně by vložil blok s kresbou vodotisku, přičemž vkl. bod by musel být buď pevně udaný anebo by blok vložil vycentrovaně (odvozen dle velikosti rámečku) a teprve pak by provedl tisk akt. rozvržení.

-------------
-FerTh-

Vytisknout stránku | Zavřít okno