Vytisknout stránku | Zavřít okno

rychlost palet 2009

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=9117
Datum vytištění: 06.čer.2025 v 20:38

Téma: rychlost palet 2009
Odeslal: Rostislav Říha
Předmět: rychlost palet 2009
Datum odeslání: 20.srp.2009 v 00:46
zkuste prosim:
  1. Nastavit palety jako autohide a anchored.
  2. Zapnout si properties a materialy.
  3. otevrit prazdny vykres, co v nem jsou jen 2-3 definice materialu - staci jakkoli jednoduche.
  4. prejet mysi pres prouzek, do ktereho jsou sbaleny properties - rozbali se okamzite
  5. prejet mysi pres prouzek s materialy...chvili to premysli, pak to pomalu vykresli paletu, nakonec vygeneruje nahledy materialu
  6. znova prejet pres properties - ted se rozbali TAKY pomalu...a uz naporad budou...

Jakmile se zavola neco, co ve kterekoli palete vola graficke funkce, zpomali se odezva VSECH palet...aspon u mne na dualcore se 4GB RAM a slabou grafikou...

-------------
Rostislav Říha

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 20.srp.2009 v 07:42
Zkoušeno, u mně se to chová normálně. Problém bude asi v té grafice - při zobrazení vystínovaných objektů v paletě materiálů jí zřejmě nějak dojde dech.

Zkuste [CMD]3DKONFIG[/CMD] (i Manuální ladění) a změňte (nahoru nebo dolů) nastavení akcelerací.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world" rel="nofollow - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 20.srp.2009 v 10:43
to, ze me grafice dojde pri zobrazovani palety s materialy dech, bych chapal - je, chudinka, integrovana...
to, ze pak ten dech nema uz ani na rychle zobrazeni panelu properties, ktere ji predtim slo hezky, nechapu a povazuju za chybu.
V jinem foru, kam jsem tento dotaz taky postnul, rikali:

...Many of the AutoCAD palettes are notoriously slow-- the Materials one is a biggie. These types of modeless interfaces often listen for all kinds of events and update their contents frequently. ...

ma nekdo nainstalovanu 2010 na pomalem compu? Jak se to chova tam?

-------------
Rostislav Říha

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 20.srp.2009 v 11:25
2010 mám nainštalovanú a v žiadnom prípade by som ju nemenila späť na 2009.
Na tom istom PC je ovéééééééľa svižnejšia.
Podľa mňa bola 2009 trochu dosť nepodarená a som rada, že som sa jej zbavila.

Odeslal: Stáhalík
Datum odeslání: 20.srp.2009 v 11:37
Pomalý počítač bohužel(?) nemám, ale také se mi zdá že je Architecture 2010 rychlejší. Palety u mně zobrazuje normálně.

Jestli máte XPčka, mohly by vám pomoci Visty, tyhle dialogové příkazy jsou tam rychlejší.

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 20.srp.2009 v 12:03

Ja mám XPčka a plne vyhovujú.

Vytisknout stránku | Zavřít okno