Vytisknout stránku | Zavřít okno

Vlastní panely příkazů

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=9206
Datum vytištění: 20.dub.2026 v 23:31

Téma: Vlastní panely příkazů
Odeslal: Mikemamm
Předmět: Vlastní panely příkazů
Datum odeslání: 06.zář.2009 v 14:02
Dobrý den,
jak si vytvořím vlastní panel s vlastními příkazy ? Když edituji CUI, tak si sice panel vytvořím, ale nejde mi si vytvořit svůj vlastní příkaz (např na spuštění lisp aplikace).
Zkopíroval jsem si jeden panel a ten si pozměnil a přitom se mi pozměnil i originál, lze to vrátit ? Kde najdu zdrojové ikony pro vnořené příkazy v Autocadu (ikona přímé kóty se mi změnila a nemohu ji nikde najít) ?

Pokud si chci vytvořit svůj vlastní příkaz, ikonu musím také vytvořit, nebo mohu použít nějakou stávající, ale tak aby se mi nepřepsala originální?

Odpovědi:
Odeslal: johny
Datum odeslání: 06.zář.2009 v 14:17
Myslim, ze s tim bojoval asi kazdy, kdo se jednou hrabal v CUI :(
Vlastni prikazy v CUI: dole jak je seznam prikazu, policko pro jejich vyhledavani, tak vpravo jsou dve ikony-tak ta druha.
Zdrojove ikony jsou v dll, bezne je nedostupne-ale lze pri rozkliknuti prikazu (pravo nahore v CUI) Upravit ikonu a pak dát Save As a vytvorit *.bmp.
Vrátit-nevim-ale pokud mate problem treba s jednou ikonou, pak bych si ji asi pres vyse popsany postup zkopiroval od kolegy.
Jo a zabranit dublovani-myslim, ze je vzdy lepsi si vytvorit svuj novy panel a do nej si pak znova natahat prikazy.

Datum odeslání: 06.zář.2009 v 14:23
Nejak jsem ikonu na vytvoreni prikazu prehledl :)
Nemohl byste mi nekdo sem uploadnout ikonu kóty přímé (dimlinear) z verze 2009 ? byl bych moc vděčný

Ano kopírovat už po této zkušenosti nehodlám, jdu se s tím zkusit poprat

Ještě mě napadlo, když si vytvořím vlastní příkaz (nemám k němu ikonu) mohu použít nějakou ikonu z nabízených, nebo ne ? Aby se mi ta ikona zase nepřepsala
Předpokládám, že stačí najet na už použitou ikonu a dát save as a pak ji mohu použít, aniž by se mi přepsala stávající.
Nicméně jak si vytvořím vlastní ikony - myslím co nejrychleji atd ... ?

Odeslal: johny
Datum odeslání: 06.zář.2009 v 22:31
Ikony-presne jak jste popsal-pres SaveAs. U toho upravit ikonu je jednoduchy editorek, s ktery jsem si vystacil. Samozrejme, urco se daji najit tucty grafickych externich editoru, kde si to proste ulozite do bmp v danem rozliseni (nevim presne kolik ma 2009- ale ve verzi 08 jsou vzdy dve ikony, pro dve mozna rozliseni-na to treba dat pozor.)
Jak to udelat nejsnadneji? Tím, že si upravíte nejakou stávající (nejlépe jenom odmazávat :) Ale pokud jich delate vic a chcete je mit hodne jednoduche, tak je dobry si prvne udelat jen Plain ikonu (seda-dle odstihu pozadi) a tu si pak dokreslovat. Je to trochu hrani si :)

Datum odeslání: 07.zář.2009 v 07:58
Ano, zatim se mi daří, jen bych potřeboval od nějaké dobré duše, aby se uploadnula ikonu přímé kóty (dimlinear) z 2009

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 07.zář.2009 v 08:06

Je stejná jako ve verzi 2010 - viz příkaz CUI:

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 07.zář.2009 v 08:59
Existují i utility pro extrakci ikon z DLL knihoven, např. http://www.nirsoft.net/utils/iconsext.html" rel="nofollow - IconsExtract
Původně odeslal(a) johny johny napsal(a):

Myslim, ze s tim bojoval asi kazdy, kdo se jednou hrabal v CUI :(
Vlastni prikazy v CUI: dole jak je seznam prikazu, policko pro jejich vyhledavani, tak vpravo jsou dve ikony-tak ta druha.
Zdrojove ikony jsou v dll, bezne je nedostupne ...

-------------
=^..^=

Datum odeslání: 07.zář.2009 v 10:30
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Je stejná jako ve verzi 2010 - viz příkaz CUI:

Děkuji

Vytisknout stránku | Zavřít okno