Barvy čar,šraf,.... (srovnání)
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=9254
Datum vytištění: 10.kvě.2026 v 08:48
Téma: Barvy čar,šraf,.... (srovnání)
Odeslal: Mikemamm
Předmět: Barvy čar,šraf,.... (srovnání)
Datum odeslání: 14.zář.2009 v 12:50
|
Dobry den, mam asi primitivni dotaz, jedna se mi o barvy. Funguje v Autocadu funkce na barvy jako funguji prikazy Laymcur a Akthlad ? Otravuje me stale vyhledavat tu barvu, kterou jsem pouzil napr na ram okna, proste oznacim barvu, kterou nastavim jako aktualni a pak oznacim to co chci, aby touto barvou bylo a potvrdim, nebo tak neco. Je na to nejaka funkce v autocadu 2009 ? Dekuji
|
Odpovědi:
Odeslal: Machacek
Datum odeslání: 14.zář.2009 v 12:53
co štětec pro kopírování vlastností? ale to si není to co chcete ...
------------- Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP
|
Datum odeslání: 14.zář.2009 v 12:57
|
To bohuzel nepomuze, potrebuji jen kopirovat barvu, takto mi to zmeni i hladinu a to nechci.
|
Datum odeslání: 14.zář.2009 v 13:02
|
já to takto třeba využívám u textu když je různě rotovaný, tak si udělám čáru na kterou si nejprve nakopíruju vlastnosti textu (hladina, barva) a pak si namáznu štětec na té čáře o upravuji vlastnosti ostatních textů, nyní už bez rizika, že se mi text nepatřičně otočí ... vždy to tak zkopíruje pouze společné vlastnosti tedy třeba jenom tu barvu a hladinu ...
Je ale pravdou, že když to chcete bez té hladiny, tak to je horší ...
BricsCAD, Cadkon MEP
|
Odeslal: Ivan Rybák
Datum odeslání: 14.zář.2009 v 13:14
|
Štětec na kopírování vlastností má svoje vlastní nastavení, kde lze zvolit, co má kopírovat (po výběru zdrojového objektu stačí vybrat z nabídky příkazu - nasTavení).
|
Datum odeslání: 14.zář.2009 v 13:51
|
Výborně to je ono, děkuji
|
Datum odeslání: 14.zář.2009 v 14:03
|
člověk se stále něco učí toto je přínosná informace
BricsCAD, Cadkon MEP
|
Odeslal: Buba
Datum odeslání: 14.zář.2009 v 15:13
|
Vyberiete si objekty, ktoré chcete meniť a cez okno Vlastnosti (Properties) zmeníte hladinu, farbu, atď.
|
Datum odeslání: 14.zář.2009 v 17:44
|
Buba - coz tohle samozrejme vim, ale pri kompletnim vybarvovanim studie je dosti neprakticke a hlavne pomale koukat do vlastnosti a pamatovat si jakou barvu jsem dal na to ci ono, ono pak kdyz tam je Xkrat barva typu 222,234,222 atd ... tak se v tom spatne orientuje
|
|