Vytisknout stránku | Zavřít okno

Název souboru vs název ve stromu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=9324
Datum vytištění: 26.čvc.2026 v 04:51

Téma: Název souboru vs název ve stromu
Odeslal: TomKab
Předmět: Název souboru vs název ve stromu
Datum odeslání: 24.zář.2009 v 12:33
Dobrý den, dokážete mi někdo vysvětlit jakým způsobem si inventor doplňuje název součásti ve stromové struktuře? teď jsem přejmenovával několik souborů a některé díly si název souboru přejaly i do názvu ve stromu a některé ne.

-------------
Tomáš Kabourek
Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o

Odpovědi:
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 25.zář.2009 v 08:01
Teď jsem se s tím také trochu potýkal a zjistil jsem, že pokud je díl založen jako nový Part, má synchronizován název souboru s označením ve stromě, pokud je díl generován z Design Acceleratoru (např. použitím normalizovaného profilu), tak to spojeno není. Naštěstí lze označení ve stromě přejmenovat ručně, ale musí se na to myslet.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: TomKab
Datum odeslání: 25.zář.2009 v 08:27
sakra, doufal jsem, že v tom bude nějaký trik, protože budu muset přejmenovat a následně tedy i ručně upravit větší množství dílů, tak jsem doufal, že alespoň nějaká část práce mi odpadne...

-------------
Tomáš Kabourek
Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o

Odeslal: flesar
Datum odeslání: 25.zář.2009 v 08:52
Zkuste ve vlastnostech dílu na záložce Výskyt smazat celý název a potvrdit OK. Někdy si doplní nový název, někdy křičí, že prázdné pole nemůže být. Je to sice stále ruční opravování, ale nemusíte ťukat názvy souborů.

Odeslal: horalek
Datum odeslání: 29.zář.2009 v 13:38
Přejmenování stromu histroie můžete pomocí Assembly tools (stačí jen naisnatlovat). v AI2010, je tento příkaz již součástí Inventoru. Menu sestavy.
Standardně je možné volit mezi číslem součásti, názvem souboru a výchozí.

Odeslal: kosulic
Datum odeslání: 24.úno.2010 v 14:25
Assembly tools změní název ve stromu, ale jde nějak změnit název i ve vlastnostech dílu na kartě "projekt" pole "číslo součásti"?
Petr K.

Vytisknout stránku | Zavřít okno