Vytisknout stránku | Zavřít okno

průsečík kružnic

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=9493
Datum vytištění: 03.zář.2026 v 21:34

Téma: průsečík kružnic
Odeslal: mabenka
Předmět: průsečík kružnic
Datum odeslání: 21.říj.2009 v 12:20

Dobrý den,

úvodem bych jen chtěla říct, že jsem začátečník v AutoCADu. Mám problém při rýsování kružnic , které vykresluji na vrstevnicovou mapu. Nakreslím -li za sebou kružnice o stejném poloměru tak, že každá další protíná střed té předchozí, tak při příblížení zjistím že nedojde k protnutí.

Mám nastaveno vyhlazení oblouku kružnic 1000, počet segmentů 1. Mám nastavenou přesnost výkresu a už mě opravdu nenapadá čím by to mohlo být.

děkuji za každou raduSmile

Odpovědi:
Odeslal: LCerny
Datum odeslání: 21.říj.2009 v 12:24
Možná je to jenom zobrazením. Zkuste se hodně přiblížit na místo protnutí a napište příkaz RE (regenerovat). Pak se Vám zobrazí vyhlazená kružnice.

Odeslal: johny
Datum odeslání: 21.říj.2009 v 13:19
Při kreslení užívejte uchopových módů a pak máte jistotu. Jestli máte kružnice skutečně protnuté si můžete snadno ověřit tak, že si dokreslíte třeba ještě pomocnou úsečku, a při kreslení užijete úchopový bod "průsečík.
Jinak jak rákal kolega, zoomovat můžete do nekonečna a pořád se vám může zdát, že to není protnuté... ale je to nejnom v zobrazení... nakreslené to můžete mít správně.

Vytisknout stránku | Zavřít okno