Vytisknout stránku | Zavřít okno

Změna hladiny/barvy bloku bez rozložení

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=9504
Datum vytištění: 02.čvc.2026 v 16:23

Téma: Změna hladiny/barvy bloku bez rozložení
Odeslal: in4mator
Předmět: Změna hladiny/barvy bloku bez rozložení
Datum odeslání: 22.říj.2009 v 10:35
Chtěl bych se zeptat, na čem závisí to, že někdy jde u bloku změnit hladinu nebo barvu čar bez rozložení bloku a někdy ne. Jak dosáhnout toho, aby se u bloků daly měnit hladiny a barvy čar bez rozkládání na jednotlivé entity? Děkuji.

Odpovědi:
Odeslal: Machacek
Datum odeslání: 22.říj.2009 v 10:40
Blok musíte vytvořit v hladině >0< a všechny parametry nastavit na >dlehlad<. Pak Vám půjde udělat ta změna hladiny i barva dle použité hladiny.
Vřele doporučuju toto dodržovat ....

-------------
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 22.říj.2009 v 10:54
Cez príkaz _refedit si meníte blok bez toho, aby ste ho rozložili. Cez _battman si zaktualizujete atribúty.
Vytvárajte bloky v hladine "0", tak ako píše Machacek. Je to systémová hladina a objekty potom dokážu preberať vlastnosti vytvorených hladín (do ktorých blok vložíte).

Datum odeslání: 22.říj.2009 v 11:03
Děkuju, nakonec jsem na to přišel i sám, ale aspoň jste mi to potvrdil. Ještě jsem bádal nad tím, jak udělat to, aby např. osa zůstala za všech okolností osa, tzn. čerchovaná a v dané barvě, ale to už jsem také zjistil, stačí jí při vytváření bloku předem přiřadit správný typ a barvu čáry...

Datum odeslání: 22.říj.2009 v 12:16
Původně odeslal(a) Buba Buba napsal(a):

Cez príkaz _refedit si meníte blok bez toho, aby ste ho rozložili. Cez _battman si zaktualizujete atribúty.
Vytvárajte bloky v hladine "0", tak ako píše Machacek. Je to systémová hladina a objekty potom dokážu preberať vlastnosti vytvorených hladín (do ktorých blok vložíte).
Akorát ty příkazy refedit a battman mně nějak nefungují. Zadávám je normálně do příkazového řádku...

Odeslal: Sedláček
Datum odeslání: 22.říj.2009 v 12:23

Zadáváte i to podtržítko "_" na začátku příkazu?

Datum odeslání: 22.říj.2009 v 12:38
Původně odeslal(a) Sedláček Sedláček napsal(a):

Zadáváte i to podtržítko "_" na začátku příkazu?

Právě že ano, zkoušel jsem i bez, ale píše to neznámý příkaz.

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 22.říj.2009 v 22:03
Nemusíte ani chodit do editoru bloků - vlastnosti i bez rozložení změníte (znormalizujete) příkazem [CMD]NASTAVDLEHLAD[/CMD].

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 23.říj.2009 v 09:20
Původně odeslal(a) in4mator in4mator napsal(a):

Akorát ty příkazy refedit a battman mně nějak nefungují. Zadávám je normálně do příkazového řádku...
Nemáte náhodou Lt?

Datum odeslání: 23.říj.2009 v 14:33
Původně odeslal(a) Buba Buba napsal(a):

Původně odeslal(a) in4mator in4mator napsal(a):

Nemáte náhodou Lt?
Ano, řešil jsem to v LT-čku, tam to asi nefunguje že...?

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 23.říj.2009 v 14:40
Ten normalizační příkaz vám bude fungovat i v LT. Ty ostatní nástroje vám v omezené verzi AutoCADu fungovat nebudou.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Vytisknout stránku | Zavřít okno