Vytisknout stránku | Zavřít okno

Podsestavy CZ

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=9660
Datum vytištění: 12.čer.2026 v 03:45

Téma: Podsestavy CZ
Odeslal: matoms9
Předmět: Podsestavy CZ
Datum odeslání: 13.lis.2009 v 08:17
Dobrý den,

mám pár dotazů.

1) do jakého umístění mám uložit nově stažené podsestavy, aby se načítali korektně? (po přidání nové palety a naimportování podsestav je vše OK, tedy až na nápovědu, v té nejdou obrázky, ale když restartuji počítač, tak tam sice podsestavy mám, ale pouze s bílým čtvercem, je to pouze kosmetická chyba, ale obrázky v nápovědě stále nic, což už je pro mne horší)
2) v šabloně xanadu se podsestavy zobrazují jinak než v šabloně countrykitu, vím že to je o nastavení kódů..., je v tom nějaky úmysl?
3) jak sestavým šablonu pro cyklostezku s jednostranným sklonem?
Bez vnitřního pruhu, vnitřního zpevnění.

Předem děkuji za odpovědi

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 14.lis.2009 v 10:35
Zdravím Vás,
1) Podsestavy se importem umístí samy do tohoto adresáře:
C:\Users\All Users\Autodesk\C3D 2010\csy\Imported Tools\Czech_C3DCzechSubassemblies

Jejich příslušné obrázky pak sem:
C:\Users\All Users\Autodesk\C3D 2010\csy\Imported Tools\Czech_C3DCzechSubassemblies\Images

Pro uložení obrázků v paletě nástrojů je tedy nutné kliknout na bílý čtvereček > pravé tlačítko > Zadat obrázek...a nalistovat do složky uvedené výše. Pak už si to bude pamatovat.

2) V naší Xanadu šabloně se zobrazují jinak než v CK, ano je v tom velký úmysl, protože celá sada kódů byla kompletně předělána. V originálním CK nebylo o nových ČSN podsestavách ani potuchy.

Podsestavy budou minimálně jednou ještě programově aktualizovány, poté připravím výsledný výkres s již hotovými vzoráky, které budou korespondovat s našimi styly.

3) Cyklostezka - záleží kde budete mít osu. Pokud bude v polovině šířky cyklistezky...asi nejjednodušší, řešil bych ji jako 0.75m vlevo 2.5% a 0.75m vpravo -2.5%. Pozor na tabulku klopeni...

-------------
Martin Folber

Vytisknout stránku | Zavřít okno