Vytisknout stránku | Zavřít okno

export rozvržení

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=9998
Datum vytištění: 06.čer.2026 v 09:15

Téma: export rozvržení
Odeslal: Mila128
Předmět: export rozvržení
Datum odeslání: 10.pro.2009 v 10:54
Dobrý den,
jakým způsobem v AutoCadu 2008 exportovat rozvržení do samostatného výkresu? Stáhnul jsem si aplikaci L2D.lsp, ale ta končí na neznámém příkazu "Exportlayout".

Odpovědi:
Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 10.pro.2009 v 11:00
MUsí být doinstalována ještě jedna aplikace. Snad ji najdu.

Datum odeslání: 10.pro.2009 v 11:03
Je potřeba naistalovat nástroj dle http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5675 - TIPU 5675 - Export obsahu rozvržení do DWG s modelovým prostorem. .
Není funkční pro vertikální verze.

Datum odeslání: 10.pro.2009 v 13:51
Díky za radu, ale bohužel tento soubor je již nedostupný a nedaří se mi ho nikde dohledat. Je ještě nějaká další možnost, jak řešit ten export?

Datum odeslání: 10.pro.2009 v 13:59
Napište email přes PM. Mam ho stažený, můžu ho poslat.

Odeslal: alfred
Datum odeslání: 10.pro.2009 v 14:45
A proč to řešíte lispem? Nastačí otevřít nový výkres a pomocí DesignCentra přetáhnout rozvržení?

Datum odeslání: 10.pro.2009 v 14:58
To bohužel nejde. Potřebuji z již hotového rozvržení udělat samostatný výkres. Přes DesignCentr si jen přetáhnu nastavení rozvržení.

Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 10.pro.2009 v 15:05
Původně odeslal(a) Mila128 Mila128 napsal(a):

To bohužel nejde. Potřebuji z již hotového rozvržení udělat samostatný výkres. Přes DesignCentr si jen přetáhnu nastavení rozvržení.
+ to, co je nakresleno ve výkresovém prostoru.
Alespoň u nás to tak funguje.

-------------
=^..^=

Odeslal: alfred
Datum odeslání: 10.pro.2009 v 15:08
Jasne to jo. A samostatny prikaz [CMD]EXPORTROZVRŽENÍ[/CMD] (_EXPORTLAYOUT) nelze použít? V profilu máte napsáno, že používáte také AutoCad 2010 a ten ho s určitostí má.

Jinak ten příkaz se mi vůbec nelíbí, neboť například u situací je nový výkres v souradnicich dle puvodniho vykresoveho prostoru - nelze tedy vytycovat pomoci JTSK! To uz mi prijde cisci predat DWF, nebo PDF.... Ale to je trochu mimo tema.

Datum odeslání: 10.pro.2009 v 15:13
Občas to to velice hodí i na situace - ty jsou poté vrátit na potřebné souřadnice.
Takto vyexpotruji několik rozvržení, které případně předám dále. Nemusím předávat celý výkres apod.

Datum odeslání: 10.pro.2009 v 15:48
Je to přesně o tom, že výkresy musíme předávat dál, nakreslené v modelovém prostoru a bez použití rozvržení.
V AutoCadu 2010 to funguje krásně, jenže to řeším pro celofiremní použití a na ostatních stanicích je používán AutoCad 2008 (a ještě dlouho bude).

Vytisknout stránku | Zavřít okno