Vytisknout stránku | Zavřít okno

Plex Earth - použití map

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=9999
Datum vytištění: 12.čer.2026 v 03:44

Téma: Plex Earth - použití map
Odeslal: quercus
Předmět: Plex Earth - použití map
Datum odeslání: 10.pro.2009 v 11:20
Jak je to s možností komerčního použití map stažených z Google Earth? Chtěl bych je použít jako podklad pod projekt. V licenčních podmínkách pro Earth jsem ale našel zákaz komerčního použití. Je to s touto utilitkou nějak ošetřeno nebo se to tiše přechází?

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 10.pro.2009 v 11:40
Zdravím Vás,
tak jsem to sondoval podobněji a našel jsem odpověď pouze slovensky:

Je možné používať bezplatnú verziu aplikácie Google Earth aj v obchodnom prostredí?

Ak má vaša firma v pláne používať aplikáciu Google Earth na akékoľvek verejné účely, je vhodná verzia Google Earth Pro. Táto verzia musí mať licenciu. Verejné účely zahŕňajú tvorbu a distribúciu súborov KML/KMZ, použitie snímok aplikácie Google Earth v správach a prezentáciách a rozširovanie informácií, ktoré sa použijú mimo vašej organizácie. Ak sú vo vašej firme zamestnanci, ktorí používajú aplikáciu Google Earth (bezplatnú verziu) na osobné účely (cestnú navigáciu, zobrazovanie oblastí) v rámci organizácie, nemusia aplikáciu Google Earth zo svojho systému odstrániť.

Podle výše uvedeného je zřejmé, že Pro verze by byla vhodnější. Samotná aplikace Plex.Earth tuto otázku neřeší...využívá podklady z GE jenom jako zdroj.

-------------
Martin Folber

Vytisknout stránku | Zavřít okno